Close
Hjemmelavede (næsten) Bastogne småkager
facebook pinterest twitter

Hjemmelavede (næsten) Bastogne småkager

kristinaloll 10 april 2016, 18:36

En af mine veninder er rigtig god til at bage, og da hun lagde en opskrift op sin blog med småkager som smager ala Bastognekiks, så tænkte jeg straks, at dem var jeg nødt til at bage. Bastogne er en af mine yndlings småkager, så jeg var lidt skeptisk over om de her nu også smagte lige sådan. Og jeg må sige at jeg blev positivt overrasket, har bagt dem rigtig mange gange nu, og kan jeg nok snart opskriften udenad. Har dog lavet lidt om i den opskrift som min veninde har lagt ind på sin blog her

Så her kommer opskriften på hjemmelavet (næsten) Bastogne kiks

Ingredienser

225 g mel

1 æg

100 g smør (jeg bruger flydende margarine)

175 g sukker

1 spsk sirup

1 tsk kanel

1½ tsk bagepulver

1 tsk vaniliesukker

 

Fremgangsmåde

Pisk smør og sukker cremet

Bland de tørre ingredienser i en anden skål (undtagen vanilie)

Tilsæt æg, sirup og vanilie i sukkerblandningen

Tilsæt de tørre ingredienser

Pisk det hele sammen i et par minutter

Saml dejen, kom den i en plasticpose og læg den i fryseren et par minutter (Den tid kan man jo bruge på at rydde op i køkkenet, for der er desværre ikke nogen der gør det for os)

Tril dejen til kugler, og rul dem i kanelsukker

Kom kuglerne på en plade med bagepapir og tryk dem flade

Småkagerne bages ved 175 C i 10-12 minutter

Småkagerne vil være lidt bløde når de kommer ud af ovnen, men de bliver sprøde når de lige har kølet lidt af.

 

Velbekomme 🙂