Hjemmelavede (næsten) Bastogne småkager
En af mine veninder er rigtig god til at bage, og da hun lagde en opskrift op sin blog med småkager som smager ala Bastognekiks, så tænkte jeg straks, at dem var jeg nødt til at bage. Bastogne er en af mine yndlings småkager, så jeg var lidt skeptisk over om de her nu også smagte lige sådan. Og jeg må sige at jeg blev positivt overrasket, har bagt dem rigtig mange gange nu, og kan jeg nok snart opskriften udenad. Har dog lavet lidt om i den opskrift som min veninde har lagt ind på sin blog her
Så her kommer opskriften på hjemmelavet (næsten) Bastogne kiks
Ingredienser
225 g mel
1 æg
100 g smør (jeg bruger flydende margarine)
175 g sukker
1 spsk sirup
1 tsk kanel
1½ tsk bagepulver
1 tsk vaniliesukker
Fremgangsmåde
Pisk smør og sukker cremet
Bland de tørre ingredienser i en anden skål (undtagen vanilie)
Tilsæt æg, sirup og vanilie i sukkerblandningen
Tilsæt de tørre ingredienser
Pisk det hele sammen i et par minutter
Saml dejen, kom den i en plasticpose og læg den i fryseren et par minutter (Den tid kan man jo bruge på at rydde op i køkkenet, for der er desværre ikke nogen der gør det for os)
Tril dejen til kugler, og rul dem i kanelsukker
Kom kuglerne på en plade med bagepapir og tryk dem flade
Småkagerne bages ved 175 C i 10-12 minutter
Småkagerne vil være lidt bløde når de kommer ud af ovnen, men de bliver sprøde når de lige har kølet lidt af.
Velbekomme 🙂