Close
Når kommunikation skal gå et skridt dybere
facebook pinterest twitter

Når kommunikation skal gå et skridt dybere

sexolog 24 marts 2014, 09:56

Kommunikation og sex

Både før, under og efter fødsel, så har jeg rigtig ofte par, der kommer til mig, fordi de er bange for, at deres sexliv skal gå i stå. Jeg forstår dem så udenmærket, da vi jo konstant bliver mindet om, hvor vigtig sex er for parforholdet.

Der er ingen tvivl om, at tingene ændrer sig når vi får børn. Alt andet ville da også være underligt og unaturligt. Nogle gange kræver det så en ekstra indsats, at få tingene, til at gå op i en højere enhed. Men vi skal op på hesten igen.

Den anden dag, havde jeg en samtale med en meget fortvivlet kvinde i parforhold – 3 børn og næsten ingen sex.

Hun siger til mig: Jeg har prøvet alt, købt dildoer, frækt undertøj, men der sker ligesom ingen ting.

Jeg smiler til hende og siger, at jeg jo heller ikke kommer i super top form, ved bare at købe løbesko. Jeg skal jo have dem på og komme ud af døren først. Det smiler hun så lidt af.
Så udbryder hun – men det gode er, at vi snakker om det og vi er så ENIGE om, at vi SKAL gøre noget ved det.

Næste dag møder jeg den samme kvinde, hvor hun igen tager emnet op.

Men vi er jo enige om, at vi gerne vil have sex, siger hun fortvivlet.

Ok siger jeg, men hvordan er så det sex i har?

Tavshed, ikke så godt.

Historien er så fin, fordi den fortæller, hvordan vi sniger os uden om de svære samtaler og alene finder det, som vi kan blive enige om. Men ligger der noget gemt, så kommer vi ikke videre.

Vi mennesker er nu engang indrettet sådan, at vi helst gør det, der føles trygt og godt. Vi undgår ubehageligheder. Især når det gælder vores sexliv, fordi det er et sårbart område.

Der er mange faktorer, der spiller ind, såfremt vi gang på gang har sex, der ikke helt går, som det skal. Det kan være manglende orgasme, svingende rejsning, ingen intimitet, forkert berøring eller kys, der ikke føles godt. Ja listen er lang. Men hver især kan nævnte ”problemområder” være med til, at vi langsomt mister lysten til Sex.

Sex bliver så smertefulgt for os. Vi bliver bange for endnu et kikset forsøg – endnu et hak i vores ego, eller hvad det nu er.

Når noget ikke går så godt seksuelt, så er der ingen vej uden om. Vi skal ind og tale om det, der gør lidt ondt. Det er ikke nok kun, at blive enige om, at vi skal gøre noget ved det.

Så er du en af dem, der har svært ved, at komme tilbage til sexlivet efter fødslen?

Så start med at spørge dig selv. Hvad er det, der er så svært? Hvorfor holder du tilbage? Hvorfor holder din mand tilbage? Er der evt. noget i skal have talt om, inden i går i gang?

Desværre kan det være rigtig svært, at have disse samtaler. Især fordi det er så følsomt et emne. Men her bliver vi nød til, at bide vores stolthed i os og lytte til vores partner. Nogle gange skal vi måske starte helt forfra. Begynde at gå på opdagelse i hinandens kroppe, som var det første gang – alt imens vi giver hinanden feedback.

Vi kan alle lære, at blive bedre elskere. Men kun hvis vi hjælper hinanden. Det er nemlig kun os selv, der sidder med nøglen til vores egen krop, herunder nydelse og orgasme. Deler vi ikke ud af vores følelser og viden, så må partneren fumle sig frem.