Close
BLW opskrift: Grøntsags ægmuffins
facebook pinterest twitter

BLW opskrift: Grøntsags ægmuffins

tillemor 1 maj 2016, 18:56

Jeg synes ikke det har været helt nemt med det her babymad! Hverken skemad eller BLW. Nogle gange vil Hailey gerne ske, nogle gange skal det være BLW, andre gange gider hun intet andet end mors bryst (læs lidt om den kamp HER). Det jeg virkelig føler jeg har manglet er en god BLW opskrift eller to, da en grøntsags stang eller et stykke bagt kylling bare ikke altid er vildt spændende. Hvordan fungere det for dit barn?

Nu har jeg endelig fundet end BLW opskrift, som hun ELSKER og smovser i sig som var det fyldt chokolade   😀

Må indrømme at mor her selv er ret vild med dem!

I får her opskriften på de lækreste grøntsags æg-muffins, som jeg har tilpasset til Hailey, hun elsker nemlig MASSER af smag! Og jeg siger dig, de her muffins har SÅ meget smag. MUMS!

Det du skal bruge til ca 18 muffins:

½ zucchini

½ sød kartoffel (alt efter størrelse, min var en af de der kæmpe fra Bilka, og husk at skrælle den)

1 lille dåse majs (ca. 150 gram)

2 tsk rosmarin

1 tsk gurkemeje (bare fordi det er så sundt 😛 )

1 tsk purløg

150 gram revet ost (ikke mozzarella! Tag noget med lidt smag. Jeg brugte halv parmesan og halv gouda)

300 gram mel

2 tsk bagepulver

60 gram smeltet og afkølet smør

120 ml mælk (jeg blandede modermælks erstatning op, da Hailey kun er 8 mdr)

3 store æg

 

Frem med foodprocessoren (Kan nok også gøres uden, men det kræver en del håndarbejde og en blender).

Start med at rive zucchini, sød kartoffel og ost, her er det jo så smart med rivebladet på foodprocessoren.

Når det hele er revet, så skift til den normale mixer kniv (eller smid det op i en blender).

Tilføj majsene, krydderier, purlæg og melet og puls det, så det lige akkurat er rørt sammen.

BLW opskrift dejen

kun lige rørt sammen

I en skål ved siden af blander du det smeltede smør, mælken og æggene. Bagefter hældes det over i grønsagsblandingen. Igen skal det bare pulses, så det lige akkurat er rørt sammen.

Tænd ovnen på 190 grader.

Tag din muffinform og fyld op med papir. Hæld nu dej i formene, ca. 2/3 dele fyldt eller lidt mere, de hæver ikke vildt meget. Jeg gjorde nu det, efter jeg havde brugt ca. halvdelen af dejen, tilføjede jeg 1 spsk karry til dejen, så de ikke alle fik helt samme smag.

Bages i 30 min i ovnen til de er flotte gyldne. Jeg tjekker lige med et lille grillspyd i midten om de er færdige. I så fald skal der ikke sidde nogen rester på spyddet.

BLW opskrift, færdige

Færdig, lækker, lun frokost

Mine faldt dog sammen ret hurtigt efter jeg tog dem ud af ovnen, men det brokkede Hailey sig nu ikke over  😉

Efter en afkøling er de klar til servering for det lille vidunderbarn. Fantastiske til en lille picnic som vi var på i dag i det lækre solskin  😎

Jeg tænker at man må prøve sig frem med alle mulige krydderier eller grønsager som gulerod, pastinak, aubergine, kartoffel… Kun fantasien sætter grænser!

Lad mig endelig vide hvis du prøver denne opskrift med nogle af de andre grøntsager og fortæl mig hvordan det fungerede!

Hailey elsker muffins

Hailey elsker grøntsags muffins