Close
9 Fit Months: Børne-sikring, mor-sikring og Nutella [over]spisning
facebook pinterest twitter

9 Fit Months: Børne-sikring, mor-sikring og Nutella [over]spisning

Avatar
9fitmonths 28 august 2015, 09:00

foto push-up ditte

”Når vi engang flytter skal hytten sku nok bare brændes ned…” siger min kære mand mens han for 117. gang bruger en af mine aflagte hårnåle til at fjerne størknet øllebrød mellem gulvbrædderne i vores stue. Der er en vis pointe dér. Smølfen forsøger i hvert fald med hastige skridt at sænke ejendomsværdien ved at spartle lejligheden op med en blanding af mos og ting jeg ikke vil vide hvad er. Åh, det stolte ”er det her lort” øjeblik når man opdager en ny plet i nærheden af puslestationen.

Og snart skal hyttes også børnesikres. Prinsen er allerede begyndt at komme lidt op på alle fire og rokke frem og tilbage som en anden fuld Snurre Snup. Stilhed før stormen ville jeg kalde det, hvis han ikke råbte så skide højt.

Det var med tanke på den forestående børnesikring, at jeg kom til at lege med tanken om en mor-sikring af hjemmet. Formålet med en mor-sikring skulle være at have de bedste rammer, der indbyder til en sund og skøn livsstil.

Jeg lader eksemplets magt tale nedenfor.

Jeg spiser cirka en bøtte Nutella om måneden. Ikke forstået som at jeg spiser 1/30 del af en bøtte hver dag. Nej, cirka en gang om måneden er jeg uforsigtig nok til at lade den indbydende brune choko-drøm vælte ned i indkøbskurven. Herefter indtager jeg den via. ultra tynde rugbrødsskiver (som bliver tyndere og tyndere indtil de til sidst faktisk er blevet til en teske). Kort sagt, så har jeg empirisk belæg for, at mit Nutella indtag er ligefrem proportionalt med mit Nutella indkøb.

Et ordsporg siger noget i retning af, at man bliver som de mennesker, man tilbringer mest tid med. Det finder jeg meget rammende. Jeg er faktisk begyndt at være helt ligeglad med grød i håret, en egenskab, som min søn har smittet mig med….

Spørg til side. Selvfølgelig påvirkes vi af vores nære relationer. Men jeg tror også at vores fysiske rammer har en betydning. Jeg kan i hvert fald mærke, at jeg får lyst til at være aktiv, når jeg er steder med let adgang til plads, lys og luft. Derfor passer det mig så fint at bo herude på vestamager, hvor krager og metro vender. Jeg får også lyst til at lave sund mad, når jeg har adgang til årstidens friske råvarer og gode køkkenredskaber. Det er ikke altid, at det hele går op i en højere enhed. Men det føles skønt og nemt når det gør.

Hvis mit hjem er rodet til med alt muligt crap – så kan jeg mærke at mit energi-niveau daler. Og hvis jeg har nutella i skabet, så spiser jeg nutella til alle måltider, og har det sådan lidt øv. [ok, indrømmet den første dag er jeg høj på sukker-lykke, men bagefter begynder jeg at få det øv]… En eller anden burde mor-sikre mit købeskab og sætte Nutella bøtten til at selv-destruere efter 24 timer. I samme ombæring burde kaffedåsen mor-sikres til at smække låget i efter 4 kopper så jeg ikke ender med en fæl hovedpine og lidt kvalm svimmelhed om aftenen.

Formålet med at børnesikre hjemmet er, at sikre vores elskede børn trygge og gode rammer hvor de kan udfolde sig fysisk og mentalt. Hvorfor ikke yde sig selv den samme omsorg og mor-sikre hjemmet i samme ombæring?

/Ditte

www.9fitmonths.com