Close
Cravings?
facebook pinterest twitter

Cravings?

Avatar
9fitmonths 23 april 2015, 10:37

Sarah gravid og efter

Cravings under og efter graviditet? Findes det virkelig? Jeg vil sige JA! Jeg kunne slet ikke få pomfritter, nachos, burritos og pizzaer nok. Slet ikke! Det startede under graviditeten og fortsatte ind til min søn var 3,5 år. Mine cravings dikterede min hverdag og styrede også mit humør. Jeg kom ind i en meget dårlig spiral, hvor jeg levede usundt, sov lidt, tog på og havde det generelt bare dårligt.

 

Der findes naturligvis helt almindelig sult, men cravings er meget mere styrende. Jeg fandt frem til at, der var andre områder, der skulle bearbejdes. Mit problem var/er stress, og det mest almindelige er, at cravings er styret af træthed, tristhed/kedsomhed eller stress.

 

  • Sukkercravings: er et tegn på træthed eller tristhed/kedsomhed. Sukker giver dig et energiboost, så du også øger koncentrationen, og det får også hjernen til at producere endorfiner, hvilket gør dig glad.

 

  • Junkfoodcravings: cravings for fedt/junk food er et tegn på stress. Fedt og følelsen af mæthed får dig til at slappe af.

 

Jeg kom ud af den onde spiral ved at løsrive mig fra at lade mine cravings styre min dag. Søvn og stress var de punkter, som jeg skulle arbejde med. Let sagt, men det har taget lang tid at få et ordentligt søvnmønster fx. Jeg kæmper stadig med søvnløse nætter – men nu i meget mindre omfang og er igen kommet ind i en god vane med mindfuldness meditation, hvilket har været en life changer for mig.

 

I nat var en dårlig nat. Jeg sov dårligt op til en stor forhandling på jobbet, og min søn var også meget urolig. I gamle dage ville jeg gå amok i junkfood. I stedet har jeg spist masser af grønt og kød på jobbet, tager til træning senere (har lavet en aftale med en veninde, så jeg sikrer mig at komme afsted), og køber nogle gode bøffer med hjem i aften. Måske en kedelig løsning i nu’et, men i det lange løb en mere holdbar én. Nå ja, og så skal jeg tidligt i seng i aften. Og jeg GLÆDER mig.

 

Jeg håber, at I kan bruge dette til inspiration.

 

/Sarah

www.9fitmonths.com