Mindfullness for børn?

Carl sover

På mit job kører vi lige nu et intensivt sundhedsforløb, hvor man kan deltage på 3 forskellige spor (skadesforebyggelse, vægttab/mere træning i hverdagen eller stress).

Jeg har netop fået konstareret lavt stofskifte og har i den forbindelse været igennem et hårdt sygdomsforløb, så jeg har joinet stressgruppen, idet det har stresset mig meget ikke at kunne kontrollere min sygdom og ikke at vide, hvor syg jeg var.

Som del af del af de ugentlige sessions på stressworkshoppen er vi blevet bedt om at lave mindfullness meditation. Jeg har et tætpakket program i løbet af dagen, men jeg prioriterer min meditation super højt, så jeg sørger for at meditere ca 15-20 min hver aften, inden jeg går i seng.

For et par uger siden var jeg alene hjemme med min søn et par dage, og han fik det pludseligt dårligt, mens jeg lå og mediterede i min seng. Jeg tog ham ind i sengen og overvejede, om jeg skulle fortsætte meditationen. Oh well, det kunne jo ikke skade, så jeg startede forfra på en 20 minutters meditation, og Carl på 4,5 år elskede det. Nu beder han ofte om en form for mindfull winding down, inden han skal i seng, og det virker genialt for søvnen.

Carl har altid sovet let, men at lægge ham i seng med fokus på nærvær, ro og mindfullness fungerer genialt, og endelig efter 4+ år sover han igennem.

Appen kan bl.a. købes i itunes store og hedder: “Mindfullness for børn”. Der er 3 forskellige sessions på mellem 4 og 12 minutter og nogle bølgeskvulp. Appen anbefales fra 5 år og opefter men virker også fint på en 4-årig (og på en 36-årig mor).

/Sarah

www.9fitmonths.com