Close
Mor med sixpack?
facebook pinterest twitter

Mor med sixpack?

Avatar
9fitmonths 11 marts 2015, 13:50

Billede: 30-årige Sarah Stage (gravid i ottende måned) fra bt.dk.

 

Mor med sixpack?

 

Lige nu er de sociale medier fyldt med Sarah Stage, gravid i ottende måned med sixpack og mødre, der lige har født og stiller op i bikini fitness osv. Sjovt nok sender mange af mine venner disse artikler videre til mig, fordi jeg…… har sixpack og er mor.

 

Hvad tænker jeg så om det?

 

Well, jeg synes, at det er lidt hult, hvis image er det eneste, man går op i og det eneste, der giver status. Jeg kender ikke menneskene bag disse (overdrevne) ”sundheds-/fitnessprojekter”, men jeg håber, at de har det godt og lever et godt liv. For det er jo forhelvede meningen med livet: at leve for hver eneste dag.

 

Selv elsker jeg at træne. Jeg er vokset op med sport fra 4/5-års alderen. Min motivation har aldrig været udseende. Jeg træner, fordi jeg elsker alt ved det: sammenholdet, endorfinerne, kicket, op- og nedturene, konkurrencerne, mere overskud i hverdagen – og fordi jeg gerne vil være en sund og rask mor så længe som muligt.

 

Hvad ønsker jeg at give videre til min søn?

 

I min søns børnehave har børnene lavet en liste over, hvad de vil være, når de bliver store, og hvad deres forældre laver. Den er genial! Fx vil min søn ”ikke være noget”, og om min mand og mig har han sagt om vores jobs: ”de træner”. Well, vi laver også andet, men vi træner også. Nogle af de andre børn har svaret ”min far er altid sur og ryger”, ”min mor kigger altid på sin telefon” osv. Så vil jeg nu hellere være hende, der træner.
Jeg ønsker på ingen måde at give videre til min søn, at udseende er vigtigt. På trods af det, går han allerede til både fodbold og gymnastik og har gjort det siden han var 3,5 år. Hvorfor så det? Jeg tror på, at der en stor del social læring i tidligt at dyrke sport sammen med andre. Man lærer at indgå som en del af et team, at hjælpe holdkammerater, at brilliere i noget og halte bagefter i andet. Og så tror jeg på, at en en sund krop giver et stærkt sind og letter læring i alt andet.

 

Sport med Carl

Billeder: sjove sportsoplevelser og ferier med vores søn

 

Tilbage til det der six pack image

 

Så hvad lever jeg så for? Sixpack? Nej fandme nej.

 

Jeg elsker at konkurrere og at yde mit bedste i alt, hvad jeg gør. At jeg så har six pack hænger sammen med, at jeg vist er genetisk disponeret for dette, og at jeg løfter i -63 kg klassen som vægtløfter og styrkeløfter. Hvad færre ved er, at jeg også er uddannet jurist, advokat, er sprogofficer i arabisk er vild med vitagesmykker og Italien – og elsker at se fjernsyn. Ikke særligt sixpack-relateret men stadig en stor del af mig. Så inden I peger fingre (for der er der ved gud også folk, der har gjort af mig), så husk det hele menneske bag imaget.

 

Jeg var på ingen måde klar til at stille op i bikinifitness 1 år efter jeg havde født eller havde sixpack i ottende måned. Jeg nåede at runde de 100 kg under min graviditet, og kæmpede i næsten 4 år med at komme af med de mange ekstra kilo igen.

 

Mine eneste tanke i mit stille sind er, at jeg håber at disse overdrevne ”sundheds-/fitnessprojekter” under graviditeten ikke skader barnet, og jeg håber så sandelig heller ikke, at en fitness/diæt-besættelse efter fødslen fjerner fokus fra det at være forælder eller giver forskruede vaner med videre til børnene. “There is a time for everything” (i min verden).
Sarah gravid og efter

Billede: fra min terminsdato og nu 4 år efter

—oo0oo—

/Sarah

www.9fitmonths.com