Close
Rejseberetning: I Nice med Sejr på 20 uger
facebook pinterest twitter

Rejseberetning: I Nice med Sejr på 20 uger

Avatar
9fitmonths 28 maj 2015, 07:31

Ditte i Nice

For en gang skyld et indlæg som ikke handler om push-ups (I know, vildt!). Faktisk er det lidt uden for vores normale ‘stofområde’ på 9fitmonths. Jeg mener dog, at en del af et aktivt liv er at bevæge sig rundt og se verden … så hermed kommer lidt om min første rejse som mor.

Det med at flyve …

.. Gik overraskende godt! Vi havde forventet skrig og skrål, men heldigvis tog den lille terrorist (uheldigt kælenavn i fly-kontekst?) det overraskende pænt. Vi havde gearet op med hans voksipose med bæreplade så han kunne ligge udstrakt mellem os og bevæge kroppen lidt. Det fungerede ret fint, selvom jeg måtte kigge meget insisterende og lade som om jeg ikke forstod norsk for at få den med som håndbagage. Derudover havde vi yndlings-bamsen Ninus plus et par sutter som febrilsk blev holdt i hans mund under take-off og landing for at hjælpe med trykudligning.

Vi havde valgt at pakke kombivognen ned aftenen inden for ikke at skulle bakse med den, så hele turen gennem lufthavn osv havde jeg ham i min Ergobaby sele … Det spillede max! Han sov fra både parfume-sampling, diffuse pensionister på grupperejse, høj musik spillet af kommende paradise deltagere fra Joe and the Juice OG vi slap gennem security uden at nogen mistog vores kæmpebaby for den udrydningstruede kæmpepanda…

Det med at bo på hotel…

… Var både godt og skidt. Det bedste var, at vi ikke skulle sørge for noget! Det er nu charmerende at vælte ned til en veldækket morgenbuffet med sin kæmpe amme-fråder. Det er knapt så fedt at skulle hviske efter kl 19:30 fordi baby er gået i seng… din seng… For et eller andet vakkelvornt spejdertelt af en weekendseng passer selvfølgelig ikke prinsen af Vestamager.

Det med at være på familieferie…

… Det er IKKE det samme som at være på parferie. Det fungerer bare sådan, at en baby på 4,5 måned kræver non-stop serviceeftersyn i begge ender. Han har ingen bordskik, lunte som en billig nytårsraket og vil helst ammes i ro og fred. Vi fandt hurtigt ud af at korte udflugter afbrudt af “rolig tid” på værelset eller i hotellets have var bedst. Heldigvis boede vi 5-10 minutters gang fra det meste, så det var let at passe ind.

Det med at være i Nice…

… Kan kun anbefales. En relativt kort flyvetur på ca 2 timer og så er du i lufthavnen, 10 minutters kørsel fra centrum. Franskmændene er generelt virkelig glade for børn, og det var ikke noget problem at have ham med på cafe og restaurant.. Der er desuden en skøn lang strand promenade – perfekt til en lang tur med barnevogn! Vi gjorde det, at vi gik ud til den ene ende, hoppede i vandet på skift og gik tilbage mens vi tørrede i solskinnet.

Alt i alt var det en fantastisk dejlig ferie. En skøn oplevelse at komme lidt væk fra hjemme-reservatet, og at have tid sammen alle tre. Samtidig var det et stort selvtillids-boost og en god reminder om at man stadig godt kan en masse – selv med et spædbarn. Vi fik i hvert fald blod på tanden og blev en masse gode erfaringer rigere.

// Ditte

www.9fitmonths.com