Close
UGE 13: Glemmer du, så husker din krop
facebook pinterest twitter

UGE 13: Glemmer du, så husker din krop

Avatar
9fitmonths 30 november 2015, 06:32

prowler push

Fakta: Hvis man en gang har været relativt veltrænet, så er det lettere at holde formen ved lige og at komme i form igen efter en skade/ferie/graviditet. Derimod, er det svært at komme i gang og tage det første step, hvis man aldrig før har været aktiv… Nedenfor vil jeg gennemgå lidt om, hvordan du kan bruge dine positive erfaringer til at komme igang igen. Står du overfor en kæmpe livsstilændring uden erfaringer fra tidligere, så læs med og se hvordan du kan ”snyde” dig til at kickstarte forandringen ved at bruge nogle af de samme tricks alligevel.

Motivation. Hvis du ved at du kan lykkes med din træning, er det lettere at holde motivationen. Du kan visualisere målet, huske hvordan du havde det, hvad du kunne, hvor rart det var. Du kan måske ovenikøbet finde dine gamle træningsdagbøger frem og læse i dem. Snydetrick: hvis du ikke selv har erfaring med træning, så find en veninde eller bekendt, som har og lav et ”interview” med vedkommende. Find billeder i blade og på nettet, som afspejler det du gerne vil opnå og hæng dem et synligt sted.

Muscle memory. Kroppen husker, og har du først en gang lært en øvelse er det meget lettere at finde den frem igen – selv efter en pause. Det skyldes at dine muskler, og din hjerne, har lagret ”programmet” i din langtidshukommelse. Derfor skal du ikke være nervøs for om du nu stadig kan ”finde ud af det” – for det kan du højst sandsynligt godt. Derudover tyder studier på, at du er bedre til at holde på muskelmasse end én som aldrig før har trænet. Snydetrick: gentagelse, gentagelse, gentagelse – jo mere du kan øve dig, jo bedre. Hvis du skal lære en ny øvelse så lav den HVER dag. Der er virkeligt ikke andet at gøre.

DERFOR: en trænet krop er en investering for livet. Jo flere aktive år du kan opbygge, jo bedre kan du klare dig igennem perioder, hvor træningen naturligt må stå i baggrunden for fx familielivet eller arbejdet.

Hav en dejlig uge // Ditte og Sarah, www.9fitmonths.com 

:::: Og nu videre til denne uges træning ::::

TRÆNING #1

Del 1: 5 runder af:

  • 8 mountain climbers
  • 10 box jumps/step-ups
  • 12 kettlebell swings

Del 2: “tabata” (20 sek arbejde, 10 sek hvile, 8 runder (=4 min) i alt):

  • burpee-boxjumps

TRÆNING #2

Del 1: 3 runder af:

  • 400 meter løb*
  • 15 kettlebell swings
  • 10 sit-ups
  • 5 goblet squats m/ kettlebell

*tip: du kan også løbe frem og tilbage mellem barnevognen og fx et træ som er ca 50 meter væk. På den måde kan du lave træningen mens din baby sover 

Del 2: 20-18-16-14-12-10-8-6-4-2 gentagelser af:

  • jumping / walking lunges
  • Russian twists