Close
”Arne” trodsede hormonspiral, spiseforstyrrelse og dårlig timing
facebook pinterest twitter

”Arne” trodsede hormonspiral, spiseforstyrrelse og dårlig timing

Avatar
aeblekind 28 april 2016, 19:20

Jeg har siden jeg var helt lille, beundret de store sprudlende maver med babyer inden i. Derfor har jeg jo ligesom de fleste andre, altid haft en romantisk forestilling om hvor dejligt det må være, selv at have sådan en levende badeboldt, placeret midt på maven. Men realiteten her hos mig, er så en hel anden end selve forestillingen.

Faktisk blev jeg gravid på et af de mest upassende tidspunkter i mit liv. Jeg var nemlig lige startet på et psykoterapeutisk forløb mod spiseforstyrrelser. Så fra dårligt nok at have accepteret rutinemæssig madindtag og en stabil vægt, skulle jeg nu også forholde mig til en krop under udvidelse. Det er stadig rigtig svært.

Den krøllede hjerne blev helt ‘bimmelims’, fordi jeg faktisk ikke kunne tillade mig, at have en spiseforstyrrelse, samtidig med at jeg skulle ”gro” en baby. Men alt det, er bare ikke så sort/hvidt som det lyder. Det var som om jeg fuldstændig mistede forbindelsen, til den ellers, genoprettede kontakt til mig selv. Derfor føltes det som om jeg endnu en gang, måtte starte fra scratch i behandlingsforløbet. Nu er jeg færdig med den gruppebehandlende del af terapien, og det er det bedste forløb, jeg har været igennem.

Hvad så nu? Er du rask?
Jeg ved ikke helt hvordan man skal definere en spiseforstyrrelse under kontrol. For en alkoholiker er jo stadig en alkoholiker, selvom han er stoppet med at drikke.

Jeg er ikke helt ”rask” – (det vil min kæreste nok give mig helt ret i, haha). Spøg til side… Spiseforstyrrelsen vil altid være en sårbar side af i mig selv. Lige nu sover den. En gang imellem taler den lidt i søvne. Jeg prøver hver dag at forene mig med min voksende mave. Heldigvis losser ”Arne” mig i blæren, ret tit, for lige at minde mig om at han altså er derinde. Så er fokus heldigvis på ham.

Al snak om spiseforstyrrelse, vil jeg uddybe en anden dag.
In the end. Så er der nok en mening med det hele.
Der er nok en mening med at ”Arne” trodsede hormonspiral, spiseforstyrrelse og dårlig timing. Nu er det bare blevet til hans timing, og så må lillemor her, bare makke ret og lade supermanden styre showet.

Er der andre derude som har særligt svært ved at forene sig med den gravide krop?

Mange #spændteoglidtsårbare kram fra

Julie/ Æblekind