Close
Husker du dine veninder?
facebook pinterest twitter

Husker du dine veninder?

Avatar
aeblekind 29 april 2016, 20:58

.. og venner?

Jeg synes der er rigtig mange, som undrer sig over, at deres nærmeste omgangskreds forsvinder, når de venter barn. Jeg har også engang undret mig, hvordan man som nærmeste ven/inde kan ”forlade” sin homie, blot fordi vedkommende venter barn.
Jeg har tænkt meget over, hvorfor det kan ske..

Jeg er så forbandet heldig, for jeg har nemlig min helt egen bedste veninde. Nu har jeg (biologisk set) kun brødre, men Louise er den søster jeg helt selv har valgt. – og selvfølgelig kan de der søskende være skide irriterende, og selvfølgelig kan min Louise også være det. Hvis hun læser med, siger hun 100%: ”Det kan du fandme også være!” – og det kan jeg! For som selvudvalgte søskende, er det faktisk kun godt, at vi ikke er så enige omkring alting.
Når jeg bliver hamrende snæversynet, er den eneste der kan banke en smule ”anden vinkel” og fornuft ind i hovedet på mig, Louise. Vi supplerer hinanden rigtig godt, og jeg vil aldrig være hende foruden!

Hvis jeg stiller mig selv op ved siden af min Louise, så står vi og er på vej ind i to helt forskellige livsfaser. Jeg med barn, kæreste og (snart) amme bryster – og Louise med høje stilletter, stram numse og en cocktail der venter i baren.
Jeg må erkende, at mit liv lige nu, bliver meget huleboer og lettere begrænset nu. Jeg kan ikke drikke mig i hegnet med min veninde. Jeg kan ikke tillade mig at bruge 2000 kr. på en shoppedate. Jeg vil hellere nusse rundt og finde babytøj, læse mor-artikler og tænke på min baby.

Hvis jeg vil passe på min veninde, så bliver jeg også nødt til også at give hende min opmærksomhed. Jeg bliver simpelthen nødt til at slukke for babyhjernen,  i bare 5 minutter i hendes tilstedeværelse. Dét må jeg give hende, og især hvis jeg også forventer at hun skal glæde sig på mine vegne. Hun hører på mit babyævl næsten uafbrudt, så jeg kan godt forstå der også skal være plads til at vi bare er veninder.
Selvfølgelig skal jeg høre, og spørge ind til hendes byture eller dates. Selvfølgelig skal jeg se hendes nye sindssyge stiletter, og selvfølgelig skal jeg acceptere hendes liv der hvor hun er, ligesom hun accepterer mit. Hun skal ikke være tvangsindlagt til at tage hensyn til at jeg bliver mor om lidt. Hun skal ikke nedprioritere det hun har lyst til, fordi jeg tænker i andre frekvenser. Det ville jeg aldrig selv gøre inden jeg blev gravid! Ikke engang for mine kærestes børn. Jeg ville 1000 gange hellere ud og drikke drinks og skabe mig tosset, end at sidde og nusse børn imens de så Disney-show fredag aften.

Min pointe er bare, at hvis din nærmeste omgangskreds skal kunne rumme det nye kæmpestore, der er ved at ske i dit liv – så skal du ikke glemme, også at acceptere og anerkende deres liv og valg. Jeg tror bare det er sådan vi kommer længst.

Så husker du også dine venner og veninder?

Mange #venindevarme kram fra
Julie/ Æblekind

Funny-Friendship-Quotes-10