Julemad med udfordringer

julemad-allergi

Juletiden kan være en udfordring, hvis du eller dit barn har fødevareallergi eller pollenallergi, hvor I krydsreagerer med visse fødevarer:

Hvis du har pollenallergi kan du reagere når du spiser

  • nødder
  • mandler
  • marcipan
  • konfekt
  • nougat
  • kager

 

Hvis du har græspollenallergi reagerer du måske i munden når du spiser

  • appelsiner
  • klementiner
  • mandariner

 

Hvis du har astma eller følsomme luftveje, kan du få problemer under tilberedelsen af julemaden, fordi juleænder og flæskesteg oser ret meget.

  • Luft meget ud under madlavningen og lad emhætten være tændt hele tiden.
  • Find opskrifter på julemad uden de mest allergipotente ingredienser, fx juleopskrifter på æbleskiver uden æg, mælk og hvede, samt risengrød uden mælk.

 


HUSK
at den rødme børn ofte får omkring munden af appelsiner og andre citrusfrugter, sjældent er allergi, men ofte blot en hudirritation.
Smør derfor dit barns hud omkring munden med en fed creme, inden det sætter tænderne I en saftig appelsin.
Må din jul blive dejlig og hyggelig, på trods af eventuelle udfordringer på mad-delen, og nyd de skønne oplevelser og minder sammen med din familie.

 

Glædelig jul!