Close
Førstegangsfødsel del 1
facebook pinterest twitter

Førstegangsfødsel del 1

Avatar
amandamalika 21 september 2017, 09:00

Førstegangsfødsel, det smukkeste man kan opleve

På terminsdagen 7 december 2016, det sidste billede af maven

På terminsdagen 7 december 2016, det sidste billede af maven

“Årh, prinsesse hvor er du smuk” råbte jeg mens jeg græd af glæde og lykke. Lille M kom til verden, jeg blev ramt af en helt vanvittig følelse som jeg ønsker alle skal opleve. Selvom jeg havde ligget 12 timer i smertehelvede, forsvandt det hele på et split sekund og det hele gav mening. Den her følelse havde jeg længtes efter siden min mor gik bort i 2009, jeg havde aldrig troet at jeg skulle få den følelse tilbage. En følelse af lykke og kærlighed helt nede i maven, som kun er vokset siden den dag lille M kom til verden.

Jeg havde termin d. 7 december 2016. Men den lille trold syntes ikke at hun skulle komme ud på daværende tidspunkt, så jeg gik mange dage over. Den 14 december kl. 19:00 skulle jeg ind til igangsættelses samtale på Hvidovre hospital.

14 december 2016 kl. 19:00
Jeg var meget nervøs, tænk at vi skulle ind og snakke om hvordan vi fik gang i min fødsel. Det hele kom så tæt på, men jeg havde jo glædet mig helt vildt. Vi kom ud på hospitalet, og jeg skulle have kørt en CTG scanning som det første (der hvor man for kørt en strimmel på babyens hjerterytme). Der skulle jeg ligge i ½ time. Der efter skulle de mærke mig indvendig for at se om jeg havde åbnet mig. Jeg havde åbnet mig 1½ cm. Jordemoderen valgte så at jeg skulle sættes i gang med piller, jeg fik den første med det samme. Pillerne skulle tages hver 2 time, men jeg fik lov at starte morgenen efter, så jeg kunne nå at få en ordentlig nattesøvn

15 december 2016 kl. 08:00
Jeg stod op om morgenen sammen med M og min ene søster som havde sovet hos os. M tog på arbejde, da vi jo ikke vidste om pillerne overhovedet virkede på mig. Jeg tog den første pille, og skulle tage dem hver 2 time. Min søster og jeg sad og spiste morgenmad, og så siger min søster pludselig til mig at “nu skulle jeg nyde at jeg ikke havde ondt, for snart ville jeg ikke kunne holde noget ud” Jeg sagde til hende “ej søs, jeg tror ikke det går så hurtigt, de piller virker sikkert ikke på mig) Men hun fik ret, for da kl. slog omkring 14:00 begyndte jeg at få ondt. Jeg syntes ikke det gjorde voldsomt ondt, men noget der mindede om menstruationssmerter. Jeg tog et varmt bad og det hjalp en del på smerterne. Min anden søster kom, for hun skulle også være med til fødslen.

15 december 2016 Kl. 16:00
Smerterne havde virkelig taget til, og jeg kunne ikke holde noget ud, andet end at sidde med det varme vand løbende ned af lænden. Vi tog tid på veerne og de kom hvert 3 minut, (jeg følte slet ikke at jeg havde nogle pauser) så nu var det tid til at ringe M hjem fra arbejde og få ringet til fødegangen.

15 december 2016 Kl.17:30
M kom hjem, og vi fik ringet til fødegangen, de syntes jeg skulle tage et varmt bad selvom jeg nærmest havde siddet i badet siden kl. 14, og så skulle jeg ringe til dem igen efter 1½ time. Så det gjorde jeg. Jeg tror at de prøvede at strække tiden så længe som muligt, så jeg ikke kom ud på hospitalet uden at jeg havde åbnet mig. M og mine søstre var fantastiske, de nussede mig på lænden, vaskede mit hår og passede rigtig godt på mig. Efter at jeg havde været i bad, lagde jeg mig ind på sofaen og prøvede at slappe af. Men jeg havde virkelig ondt, og kunne ikke holde ud at være i min egen krop mere.

15 december 2016 Kl. 19:30 ca.
Jeg ringede til fødegangen igen, og sagde at nu kunne jeg ikke holde det ud mere. De sagde til mig at jeg skulle pakke en taske og komme derud. Vi fik pakket de ting sammen vi skulle have med og kom ned i bilen. Vi bor 5 minutter fra Hvidovre hospital, men den køretur føltes som 2 timer, det var den værste tur jeg nogensinde har været på.

15 december 2016 Kl. 20:15 ca.
Vi ankom til fødegangen og henvendte os i modtagelsen. Vi blev sendt ind i venterummet, da de havde ret travlt. Jeg kravlede bogstavlig talt rundt i møblerne, jeg havde så ondt. jeg følte virkelig at jeg blev besat hver gang der kom en ve, og jeg kunne hverken sidde eller stå, jeg ville bare have at det skulle stoppe. Folk havde igennem min graviditet sagt at jeg ikke ville være i tvivl når de rigtige veer kom, og det var jeg bestemt heller ikke.

15 december 2016 Kl. 21:15 ca.
Vi kommer ind i et undersøgelsesrum, og jeg blev mærket indvendigt. YES jeg var 3-4 cm. åben og i aktiv fødsel som man kalder det. Jeg blev så lettet at jeg begyndte at græde. Nu gik det for alvor op for mig, at jeg ikke kom hjem før jeg havde min lille pige hos mig.

Da jeg kravlede rundt i møblerne i venteværelset.

Da jeg kravlede rundt i møblerne i venteværelset.

Dette var første del af min fødselsberetning. Fortsættelsen kommer i et indlæg i morgen, glæd jer for der fortæller jeg om det smukke øjeblik hvor lille M kom til verden.

Tak for at du læste med, det varmede mit hjerte<3

//AmandaMalika

Følg mig gerne på Instagram nedenfor ?

[instagram-feed]