Close
Tjekliste til vuggestuestart
facebook pinterest twitter

Tjekliste til vuggestuestart

Avatar
amandamalika 9 oktober 2017, 08:53

Tjekliste 

vuggestuestart
En tjekliste til vuggestue start kunne jeg rigtig godt have haft brugt, inden lille M skulle starte. Så derfor tænkte jeg at lave en, så andre kan tage udgangspunkt i den. Der er jo virkelig mange ting man skal sørge for at have inden de starter, så her kommer den:

 1. Sutsko / Prewalkers

  Selvom det ikke er sutsko-vejr, når din lille guldklump starter så er det bare super dejligt at have et par gå-venlige sutsko i vuggestuen da de små nemt kan glide rundt i strømper.

 2. Sutter med navn

  Mange af de små bruger sut i vuggestuen, og for at sutterne ikke bliver blandet med hinanden er det genialt med navne sutter, så er man sikker på hvor de høre hjemme.

 3. Skiftetøj

  Det er en rigtig god idé at ligge noget skiftetøj i vuggestuen, da de hurtigt kan få brug for at få skiftet det. Så nogle bodyer, strømpebukser, bukser og bluser. Selvfølgelig også hvad der passer efter årstiden.

 4. Regntøj og gummistøvler

  Regntøj eller en regn dragt er virkelig en god ting at have liggende i vuggestuen, da man jo aldrig helt kan regne med det danske vejr. Hvis din lille mus ikke går endnu er det en rigtig god idé at bruge overtræksfutter i stedet for gummistøvler da de er dumme at kravle i.

 5. Elefanthue

  Det skal jo igen passe til årstiden, men både en tynd og en varm hue. Den tynde hue bruger de også til at sove i når det ikke er sommer, og den varme bruger de selvfølgelig når de er ude og det er koldt.

 6. Flyverdragt

  Den skal man selvfølgelig kun bruge når det er vinter eller sen efterår. Men det er en rigtig god idé at kigge efter en i sommerperioden da der godt kan være penge at spare, ved at købe den på det tidspunkt.

 7. Sovedyr

  En nusseklud eller bamse er rigtig god at have dernede så den lille har noget som han/hun er vant til hjemmefra.

 8. Termotøj

  Til de mindre børn vil jeg helt klart anbefale en termodragt, så de ikke skiller på midten, man kan også købe nogle der er vandtætte, og det er jo faktisk rigtig smart da regntøj ikke er særlig varmt. Til de lidt større børn kan man jo også få 2 delt termotøj.

 9. Varm strik eller fleece trøje

  Det er også en rigtig god idé at have en tyk trøje som de kan sove i, hvis det er en smule koldt udenfor, nogle bruger også en slags dragt som deres små sover i.

 10. Navn på alt

  Det med navn på alt er fordi at ting i vuggestuen hurtigt kan blive blandet med de andres. Så hvis man gerne vil være sikker på at få ens eget med hjem, så husk at sætte navn i tingene ?

 

Det her er de mest basale ting, som man skal bruge til vuggestue start. Det kommer også meget an på institutionen, nogle steder skal man nemlig selv have mad og bleer med til hverdag. Så husk at undersøge det inden, så man er forberedt. Det var i hvert fald 10 ting vi ikke kunne undvære da Lille M startede i vuggestuen, jeg håber i kunne bruge listen eller i hvert fald tage udgangspunkt i den.

 

//Amanda Malika

Følg gerne med på min instagram neden for?

[instagram-feed]