Close
Suttestop
facebook pinterest twitter

Suttestop

Avatar
amsmorliv 9 februar 2018, 08:26

27994226_10215540016914056_1226562782_n

Større børn og suttestop

Så nu har vi endelig taget skridet. Min datter på 4,5år, skal endelig til at sige farvel til sutten. Altså hun bruger den heldigvis kun til nat, men vi ville nu gerne, at hun smed den helt. Så tænker flere af jer sikkert, hvorfor vi ikke er gået igang med projekt suttestop noget før. Vi har prøvet før, men da hun lider af night terror, så har sutten været en stor trøst for hende. Så jeg har ikke ville tage den fra hende, før hun var klar. Desuden har vi været heldige, at hun ikke har fået suttebid, så der har heller ikke været en grund til at fjerne den, før hun selv var parat.

Hvem skal have sutten??

Vi har snakket længe, om at sige farvel til sutten, så hun lige så stille kunne vende sig til tanken. Vi snakker meget om, hvem der skal have sutterne. Indtil videre står valget på julemanden, Billie (Bilka ulven) og pædagogerne henne i børnehaven ? Nu har vi haft 5 nætter uden sut, så nu håber vi at det vare ved? Det er gået så nemt denne gang. Hun har slet ikke snakket om sutten, plaget om at få den eller taget den selv om de har været tilgængelige på bordet (eller for den sags skyld hugget lillebrors sutter, selv om han ikke bruger dem). Vi har lidt håbet, at der var nogle steder, som gav en lille ting, når man afleverede sutten, men det har vi desværre ikke rigtig fundet frem til endnu, men jeg har også lovet hende en belønning, når alle sutterne er afleveret. jeg ved bare ikke hvad endnu og hvilket prisleje.

Tabu at bruge sut – så længe

Jeg er hel sikker på at der er andre, som også har valgt, at lade deres børn beholde sutten lidt længere. Vi har desværre mødt meget negativitet og mange har spurgt, hvorfor vi ikke bare har taget den fra hende, men jeg syntes det er synd gennemtvinge noget, som har så stor en betydning for min datter og især også vores alle sammens søvn. Når hun har haft hendes anfald, er sutten ofte det eneste som hjælp. Hendes anfald er heldigvs blevet mindre og knap så ofte. Hun havde et i nat, hvor det heldigvis var nok bare at ligge en hånd på hende og snakke stille til hende. Desuden er min datter sensitiv, så hun har svært ved forandringer og skal forberedes på ting i god tid. Jeg hader bare, at jeg skal føle det som et tabu at min datter brugte sut så længe. Det er en lille dum sut, for pokker da. Hun sov kun med den og rendte ikke rundt og vifter med den i tide og utide. Jeg føler også næsten, at jeg ikke må være stolt over, at hun kan undvære den, fordi det er “så sent” hun smider den. Men ved I hvad? Jeg er super stolt over at min store pige snart er suttefri ?❤ Det næste skridt bliver natbleen ?