Close
Fra lykkelig gold til lykkelig gravid –kan man det?
facebook pinterest twitter

Fra lykkelig gold til lykkelig gravid –kan man det?

babycourage 21 marts 2014, 14:16

gravid

Da jeg var 18 fik jeg at vide at jeg nok ikke ville kunne få børn. Bum bum –og tak for beskeden siger jeg bare.

Det var en fortravlet gynækolog, som ikke kunne få mig hurtigt nok ud af døren, der gav mig beskeden; ” du har PCOS ligesom mange andre piger og derfor har du nok ret dårlige odds for at blive gravid -har du nogle spørgsmål –nej? Godt hej hej”. Ud af døren med dig.

Hvad skete der lige der? -gik jeg ud af døren og tænkte…

Men nu sidder jeg her, 34 år med to skønne børn, som jeg næsten selv har lavet i min mave (min kæreste hjalp lidt til i starten 😉 –to børn som jeg også har ammet. Har også eget firma, som er baseret på at hjælpe andre kvinder med tilværelsen som mor –især det med amningen. Og jeg elsker det hele på en gang.

Egentligt var jeg ok dengang jeg fik at vide at jeg ikke ville kunne få børn –jeg lavede i alle fald en historie for mig selv, som handlede om, at det med børn alligevel ikke er for alle og at DET var helt ok. Jeg stræbte bestemt ikke efter at få børn og det med at passe andres kunne I godt glemme. 😉

Derfor sagde jeg også til min kæreste på vores første date, at jeg aldrig nogensinde skulle have børn. Godt det ikke skræmte ham helt væk. For 9 måneder senere skulle det vise sig, at jeg allerede var ret overtalt -og faktisk allerede havde vores første lille pode i maven.

Men nu spørger jeg selvfølgelig mig selv, om jeg virkelig var helt ærlig? Ærlig, da jeg sagde, at jeg aldrig ville have børn? For når de først ER kommet -så er det svært at se sit liv uden -og det er også rigtigt svært, at skille tingene ad synes jeg.

Men jeg kan blive rigtig rigtigt harm, når jeg tænker på ham gynækologen, som bare verfede mig ud af døren med en helt ny selvopfattelse i bagagen. Det er ER altså ikke småting at få sådan en besked. Uanset om jeg gerne ville have børn eller ej –så er valget ikke rigtigt mit at tage længere, hvis min krop ikke fungerer optimalt i den forbindelse.

Det er selvfølgelig ikke gynækologens skyld at jeg havde PCOS –det siger sig selv 😉

Men han er faktisk en del af, at jeg alle de år havde en meget lidt moderlig selvopfattelse. ”Det med børn er jeg bare ikke så god til” plejede jeg at sige.

Nu, tror jeg i høj grad det handlede om at passe på mig selv –så jeg ikke blev for skuffet over måske ikke, at kunne få nogle børn selv.

Jeg ville dog ønske, at han i stedet for bare at verfe mig ud af døren havde oplyst mig om at kroppen ikke for evigt behøver at være i en tilstand af PCOS. Måske vidste han bare ikke bedre…

Jeg har nemlig sent i mine 20’ere fået noget akupunkturbehandling, som på bedste magiske vis gjorde, at jeg fik normaliseret min hormonbalance (færre mandlige hormoner i kroppen), fik regelmæssige menstruationer, samt at mine æggestokke ikke længere viste tegn på cyster ved scanninger.

Egentlig var jeg hos min akupunktør for at få behandlinger for en knæskade –men min kære Dr. Chen insisterede på at bringe orden i hele kroppen og alle dens ubalancer. Gid det var hende jeg havde mødt som 18-årig, siger jeg bare;-)

Nu skal min kæreste bare kigge på mig –så bliver jeg gravid (det plejer han i alle fald at blære sig med) -og jeg er derfor den glade ejer af en spiral 😉 For vi tager en lille produktionspause i øjeblikket.

Hele min ungdom, har jeg hverken fokuseret på, eller drømt om, at blive mor -og nogen gange hænger den ikke så moderlige selvopfattelse altså stadig ved. Nogen gange når jeg bliver grebet af den dårlige mor-samvittighed, som vi alle kender, eller tager de sædvanlige kampe med børnene (de er 2 og 3 år 😉 -så kan jeg komme til at tænke på, om det mon er fordi jeg jo egentlig ikke ER så god til det med børn?

Men nej –det går sgu ok! -og jeg nyder faktisk det med at være mor i fulde drag.

Jeg tror det er på tide, at lave en ny historie om mig selv: Jeg er faktisk skide god til det med børn.

Selvom jeg kom lidt langsomt i gang -så kan jeg godt være en god mor nu.

Tak fordi i læste med.