Hvad skal barnet hedde?

Baby navn - pige

Så må jeg endelig indrømme det.

Jeg er gravid!

Du må gerne sige tillykke.

Min mave er flad, mit humør er højt, jeg glæder mig som et barn til at få et til. Mange synes ikke, at jeg ser så gravid ud, men det er jeg. Jeg har termin den 26 marts. Om en måned. Jeg er så spændt.

Det bliver en pige. En Miriam. Med mindre hun pludselig står der og insisterer på at ligne noget helt andet. Nej, hun skal hedde Miriam. Det er jo det eneste navn, som hendes kommende mor og jeg kunne blive enige om.

Ja, jeg sagde mor. Okay. Hun er også gravid, altså vi er begge gravide, men det er kun hende, der bærer barnet i maven. Jeg er bare gravid på sidelinjen, med massageolie, oplæsning af hvad der sker hver uge og lidt erfaring fra mine snart syv år som far.

Men tilbage til det vigtigste. Pigen skal hedde Miriam. Det er jeg sikker på. Det føles godt i munden. Det er vi enige om.

Da jeg skulle vælge navn til mit datingsite, valgte jeg “Babyklar”. Det var det bedste navn, jeg kunne finde på dansk, og ingen andre forslag fra vennerne lød bedre. “Babyklar” lød bare godt, og jeg syntes, at der var et glimt i øjet bag det, som jeg kunne lide.

Det viste sig, at “babyklar.dk” var taget, så jeg valgte “babyklar.nu”. Da vi lancerede siden, blev vi omtalt i radioen og især i et program, hvor journalisterne gjorde ret meget grin med navnet. Det vidste sig, at deres omtale ikke bundede i andet end navnet. De havde ikke en gang læst vores slogan. De havde på ingen måde oprettet en profil eller undersøgt siden. Navnet, de kendte navnet, og det syntes de åbenbart var baggrund nok til at udtale sig om siden i temmelig lang tid.

Der lærte jeg en af mine første lektier inden for “forretning”. Dit navn er dit visitkort. Det kan ikke redde et dårligt produkt, men det kan ødelægge et godt.

Og det er lidt det samme for børn. Om du kalder din dreng for Markus, Asbjørn eller Bjørvik giver ikke det samme indtryk, som hvis du kalder ham Angelo, Helge eller Jesus. Det er derfor, så mange forældre ikke kan eller vil bestemme sig, før barnet er kommet ud. De skal se ansigtet og kroppen. Er barnet køn eller ej, tyk eller tynd, kort eller lang?

Moren til min første datter ventede til sidste deadline med at bestemme sig for vores piges navn. Det vil jeg ikke anbefale, for jeg synes, at det er synd for et barn at blive kaldt “lille” i et halvt år.

Men hvad er bedst. Leve uden navn eller skifte efter et halvt år?

Efter præcis et halvt år måtte jeg erkende, at min datingsides navn, “Babyklar.nu”, provokerede for mange kvinder og ikke var egnet til at komme til udlandet, hvorfra mange har skrevet til mig for at høre, hvornår vi kan lancere en tilsvarende datingside i deres land.

Den 13. januar 2014 skiftede “Babyklar.nu” derfor navn til “Loveandkids.dk”. Og for at gøre forandringen reel og endelig, har vi også lanceret siden med et helt nyt design og nye funktionaliteter. Den er som genfødt. Det føles rigtig godt.

Nu har vi et navn, der er her for at blive:

Loveandkids.dk – Dating for os der vil ha’ kærlighed og børn.

Et navn betyder virkelig meget. Vær sikker på at vælge et, som ligger godt i mund og hjerte. Være opmærksom på, at et navn, der er sjovt nu, kan være mindre sjovt, når barnet skal bære det som teenager eller voksen. Endeligt (det er mit rod) undgå navne fra nære afdøde eller levende venner og familiemedlemmer, som du har et stærkt (positivt eller negativt) forhold til.

Vælg et navn, som du/I kan lide, og som du/I har et frit forhold til.

Det tog mig seks måneder at finde det rette navn “loveandkids.dk”, jeg er spændt på om vores “Miriam” kommer til at klare fødslen eller ender med at hedde “Ophelia”.

Har du allerede fundet navnet til dit kommende barn? Hvordan har du det?