Close
10 gode råd til kommende- og nybagte forældre
facebook pinterest twitter

10 gode råd til kommende- og nybagte forældre

Avatar
baltzer 21 februar 2016, 21:29

Her er 10 råd som jeg har stiftet bekendtskab med, efter jeg blev mor. Kunne komme med flere, men her er nogle af dem jeg synes der er vigtige, specielt for nye forældre – eller flergangsforældre der lige trænger til en opfriskning.

 

10gode

 

1) Slå-om bodystockings er din redning når der har været turbo-racerrøv, og Baby næsten har det hele i nakken. (Jeg har stået om morgen, inden en IKEA-tur og tænkt – “Slå-om eller over-hovedet?”.. Valgte den strammeste over-hovedet bodystocking han har. Der var lort OVER DET HELE, på tøj (sågar strømper), mave, ben, ryg, skulder, nakke, IKEAs bord og puslehynde og det gjorde det så ikke bedre af, at den tætsiddende bodystocking skulle over hovedet på bettemanden…) Øv, hvor har jeg taget ved lære!

2) Lad være med at købe for meget tøj, alt efter hvor mange uheld Baby har om dagen, så er det ikke ret mange sæt tøj du skal anskaffe. Altså alt efter hvor ofte du vasker. For du ender med kun at have Baby i det få gange, og du vil ærgre dig over, at Baby aldrig kom i Faster-Janes hjemmestrik.

3) Alle har åbenbart en ph.D. i børn – og hver isærs råd er netop det bedste… Nej!!, find hvad du føler er rigtigt og fungere for dig. Og så er vi glade for, at deres børn lever i bedste velgående og krydser fingre for, at Baby overlever uden varige mén af, at få mad med en blå ske i stedet for den gule!

4) Lad være med at købe jer fattig i alt muligt fancy baby-lir. Oftest er det bare en pengesluger og der er et billigere alternativ der funger lige så godt, eller bedre, i det fleste tilfælde (F.eks. troede jeg, at en ammepude var det bedste køb jeg havde gjort – lige indtil jeg smed den fra mig og fandt ud af, at det fungere bedre med dynen som han allerede havde i forvejen)

5) I/du er nogle gode forældre! De andre har også været nybegynder engang, og er altså ikke blevet født perfekt til forældrerollen fra barnsben – selvom det godt kan lyde sådan engang imellem.

6) Sov for helvede, sov!

7) Husk nærværet for Baby er vigtigere end din Smartphone. “Alle dine SNAP og Facebook-venner behøver altså ikke, at se mig hver 2. time! – P.s. Mor der er sådan en sjov firkantet ting der lyser, foran dig, så jeg ikke kan se dig! Hvor er du henne? … Jeg savner dig! At se i dine øjne beroliger mig! Hej firkantet ting, har du set min mor? :-)”.

8) Anskaf en vaskemaske og en tørretumbler! Den er hurtigt tjent hjem – specielt i alle de trappetrin der skal bestiges frem og tilbage fra vaskekælderen.

9) Det er heldigvis nemmere end man tror, så længe man ikke har sat sig for at nå 50 gøremål om dagen. For så bliver du skuffet! Start let ud, f.eks. med 0! Og arbejd så opad i takt med, at du ved du har overskuddet til at få det gennemført. Ellers bliver du bare stresset af, at du ikke når alt det du skulle nå!

10) Anskaf dig en rengøringskone, en privatkok og en massør hvis du er millionær. – Hvis ikke det lige er tilfældet? Så kig på rodet og forestil dig så, at det ikke er der. Pist væk! Og inviter dig selv på middag ude, så ofte du kan. Bliver det for tit? – så lad som om, at det er dem der har fået ideen til at byde dig på mad! Massage? Find en sød kæreste, eller tving en ven/veninde til det! 😉

 

Tro på det! Rom blev heller ikke bygget på én dag – og hey Cæsar er død, så hvem er det vi skal imponere??? 🙂