Close
Er du en dårlig forældre fordi du køber dyre eller billige tøjmærker?
facebook pinterest twitter

Er du en dårlig forældre fordi du køber dyre eller billige tøjmærker?

Avatar
baltzer 8 september 2016, 12:17

Som de fleste af jer ved, jer som læste mit blogindlæg fra i søndags, så er jeg ved at starte en webshop med kvalitetsbørnetøj der blive lanceret til februar. (I kan smugkigge her)

Derfor fangede Min-maves nyhedsmail mig også her til morgen, hvor det hotteste emne blandt brugerne, gik på “Mærkevarer til baby?

Lotusjen som der har oprettet tråden, skriver

“Hejsa. 

Nu har jeg gennem længere tid fulgt med i diverse baby køb og salg grupper på Facebook bl.a., og jeg har set mange som skriver at de udelukkende søger mærketøj crying Det har min hjerne og jeg tænkt over i længere tid; hvorfor?”

Folk svare på hvorfor de nu køber diverse mærker til deres børn (både mærkevarer og dem som køber billige mærker som fra bl.a. Bilka, Føtex og H&M). Men pludselig har tråden taget en drejning til – at dem som vælger at købe dyrt tøj, giver dårlige vaner videre til deres børn.

– Undskyld mig? Men hvad er det for noget B*llshit!?

 

Det er mig virkelig uforstående, hvorfor det er vigtigt for folk at skyde med spredehagl fordi folk ikke har samme værdigrundlag som en selv? Da jeg var barn var det virkelig ikke noget man talte om, hvis man købte genbrug. Og i dag er genbrug, også kendt som second-hand, skide populært og max på trend!

… Men hvorfor er man så en dårligere forældre, bare fordi man køber tøj der er dyrere end naboen?
– Og er man nu egentlig også en dårligere/bedre bare fordi man køber dyrt eller billigt, nyt eller brugt?

– Nej, gu er man ej! Hold nu op…. Hvad dit barn kommer i af tøj, har INTET med dig og dit forældreskab at gøre. En enlig mor, der ikke har råd til at give det nyeste og mest hippe til sit barn, er ikke en dårligere mor af den grund. Men forældre der har en fordelagtig indtjening og derfor har nogle friheder som andre måske ikke har –  er sgu heller ikke en dårligere forældre af den grund!

Vi vil jo allesammen bare gerne være den bedste forældre for vores barn? Så tag lige dine fordomme op til revurdering!

 

Mennesker er forskellige.. Nogle bruger penge på dyrt gourmetmad – fordi det er noget de værdsætter. Andre ryger en pakke cigaretter om dagen, og bruger pengene her. Nogle går op i biler, og gejler den til mere end hvad selve bilen er værd. Nogle dyrker fitness på højt plan, og går op i at have tøj og gates der er bekvemmeligt til der formål. Og så er der dem som vælger, at deres børn skal iklædes dyrt tøj – om det så er på grund af, at det er; god kvalitet, god pasform eller om det er fordi det er fashion og prestige – så er man altså ikke en dårligere forældre af den grund!

 

minmavefashion

Jeg er selv en der krummer tæer, hvis jeg ser prismærket og det er en højere pris end jeg forventede. Ikke fordi, at jeg dømmer hvad andre vælger at bruge af penge på tøj – jeg mener bare ikke, at jeg selv har behov for noget så dyrt. For det er min økonomi ganske enkelt ikke til.

… Men når det kommer til Lucas – så er det en HELT anden snak! Jeg vil ham det bedste, og derfor går jeg gerne efter økologisk bomuld, noget behageligt, noget der passer ham, og noget hans kropstemperatur matcher, da han er en varm dreng. Og ikke fordi det er de “rigtige” eller de “forkerte” mærker.

 OG DET GØR MIG ALTSÅ IKKE TIL DEN DÅRLIG ELLER BEDRE MOR AF DEN GRUND.

Op i r*ven med hvad andre tænker – det vigtigste er, hvad man finder bedst for sit barn. Og så er andres mening ret så ligegyldig!
– Det gælder også den omvendte vej, man er heller ikke en dårligere forældre fordi man vælger tøj fra Føtex eller H&M, eller fordi man køber det brugt på Reshopper.

 

LÆNGE LEVE MANGFOLDIGHEDEN!

 

I kan læse min besvarelse her

“Hej Lotusjen,

Da jeg netop er i gang med at starte en webshop med kvalitetsmærker, vil jeg da lige prøve at give min idé, med på vejen om hvorfor folk vælger det 🙂

(Baggrundsinfo)
Jeg har været en pige på knap 150 kg før i tiden. Så er der altså, desværre, bare ikke så meget mærketøj at finde – og derfor har det aldrig været noget jeg som sådan har gået op i.

Har hovedsageligt været ligeglad med hvad der var sundt/godt/lækkert – you name it.

Jeg fik så en søn i oktober sidste år, hvor jeg radikalt ændrede min holdning, i hvert fald i forhold til ham. Han skulle gerne have det bedste af det bedste (økologi), og gik derfor også efter økologisk bomuldstøj.
Enlig mor og pengene er små, specielt på SU og ene om at spæde til. Derfor handlede jeg en del i H&M, sådan 5 for 100 tilbud i BabySam og ligende.

Jeg har intet i mod de mærker, da jeg selv køber H&M tøj til mig selv, og flittigt bruger penge i BabySam. sad

Når det så er sagt, så må jeg også ærligt indrømme jeg godt kan mærke forskel på kvaliteten. Det bliver meget hurtigt forvasket, de billigere mærker, hvilket er træls at se på – men også at røre ved. Så der tænker jeg “hvordan ville jeg selv føle min bløde babyhud imod sådan noget stift fnullerværk?”
Så i bund og grund, fordi jeg gerne vil give min søn det bedste af det bedste, pga. ve og vel og ikke fordi det er “de rigtige mærker”, så har jeg valgt at prioritere det.

Jeg er sådan set ligeglad med om det er på mode eller ej – det der ligger mig på sinde er, at han skal føle sig godt tilpas i det.

– Og må indrømme at jeg har fundet ud af, at kvalitet og pris går altså bare hånd-i-hånd (trods det jeg altid svor aldrig at bruge penge på mode)

Så det er altså ikke fordi “at det gør alle andre” – men fordi, at han skal have det godt. Han er jo mit et og alt. Og jeg vælger derfor, at bruge lidt flere penge på det.

Det går måske også lidt op på den lange bane.
Stil det sådan op;
Hvis du har behov for 10 stk. bodyer af de billige mærke fordi det bliver hurtigt slidt/går til – hvor du i den samme periode kun har behov for 1-2 stk. af de dyre mærker, fordi de holder.
Og forestil dig så, at det er sådan i flere str. med hvert stykke tøj, så løber det også op. smiley

Ting man også skal bide mærke i er, at det er nemmere at gensælge de mærker der forbindes med kvalitet/mode end de billige mærker. Og second-hand er jo IN i vores generation.

Så det er lidt som når man skal vælge bil.
– Køber du en brugt der skal skrottes til næste syn, eller køber du en ny(ere), som kan sælges igen, når du har behov for at opgradere? 🙂

Når alt det så er sagt, så skal det da også siges at jeg bruger H&M til modsletøj. (Fx. dagpleje/vuggestue/børnehave) Jeg har oplevet hvor svært det er at få banan af hvide bukser laugh

Jeg tror det handler om hvad folk prioritere (ja, nogle vælger det også fordi det er mode. Men det er ligesom nogle vælger at ryge, nogle løber maraton, nogle spiller computerspil og nogle spiser dyrt gourmet mad) Det hele handler om, hvad vi hver især prioritere.

Jeg var selv den der tænkte “amen hvad sker der, jeg bliver jo ruineret – i kan glemme det, kan i…” – Jeg må indrømme, at jeg har ændret mening, da det ikke altid forløber i praksis som i teoretisk frownyes
Kærlig hilsen
Louise”

// XOXO 😉