Close
Introduktion af mig …
facebook pinterest twitter

Introduktion af mig …

Avatar
baltzer 11 september 2015, 09:22

Jeg hedder Louise, er 27 år og venter mit første barn der ankommer i oktober 2015.

Er opvokset og bosiddende i Aalborg. Jeg er uddannet Grafisk Designteknolog, har en stor interesse for iværksætteri, og håber på at blive iværksætter/selvstændig – hvis jeg på et tidspunkt tør at tage springet.

Jeg har fået konstateret Poly Cystisk Ovarie Syndrom (PCOS) som er en trælsere version af PCO. Til dem der ikke ved hvad PCOS er, er det en hormonel forstyrrelse hos kvinder, som f.eks. er årsag til ufrivillig barnløshed, overvægt, øget hårvækst af mandlig-type, akne, større risiko for sukkersyge, insulinresistens og uregelmæssig eller udeblivende menstruationer. – Man lider ikke nødvendigvis af alle symptomerne/risiciene. Jeg fik konstateret PCOS efter en gynækologisk undersøgelse, efter jeg kun havde have haft 3 menstruationer på 3 år.

Jeg blev rådet til at tabe 10 kilo, og begynde at tage p-piller i håb om at mine menstruationer ville blive mere regelmæssige.
Desværre er et af de problemer der er, når man har PCOS, at man har svært ved at tabe sig uden hjælp – også selvom man gør en stor indsats. P-piller har jeg altid holdt mig fra – for da jeg var teenager og p-pillerne kom på tale for min generation – der var der utrolig mange uheldige tilfælde af unge piger der var døde af blodpropper der skyldtes p-pillerne. Så derfor har jeg altid holdt mig fra dem.

Sidste år i marts 2014 fik jeg foretaget en Gastric Bypass operation, pga. ekstrem overvægt samt PCOS. Hånden på hjertet så var det udelukkende for at komme af med alle de kilo, jeg havde kæmpet for at smide – men aldrig røg af. Og PCOS var noget der blev ”tilføjet” af lægerne fordi man skulle have en eller flere følgesygdom ud over den ekstreme overvægt, ellers skulle man have en BMI på 50.
Der blev tilskrevet PCOS og ønske om graviditet, selvom det eneste jeg selv havde sagt, var at jeg ikke ønskede at mine forældre skulle ligge mig i graven før dem. – For jeg havde nemlig indfundet mig med, at jeg aldrig ville gravid grundet PCOSen.

Jeg tabte i løbet af 10 mdr. et stort antal kg, og sammenlagt med det jeg havde tabt mig inden operationen, var jeg kommet op på -67 kg.

Om vægttabet + en super god sædkvalitet, som er et af de kriterier der skal til for at blive gravid med PCOS, er skyld i, at jeg i januar i år lige pludselig stod med en positiv graviditetstest – det ved jeg ikke. Men én ting var sikkert, det der ikke skulle være muligt var nu aktuelt – og jeg måtte derfor se en ny realitet i øjnene og træffe et valg om jeg; skulle tage chancen, i håb om at kunne blive gravid igen, og få det fjernet da det ikke var planlagt, og med en jeg var stoppet med at se. Eller om det her var ”once in a lifetime-chance”, og jeg velvidende om at skulle stå helt alene, vælge at sætte et barn i verden.

Det blev en stor rutsjetur med moralske, etiske og egoistiske eller uselviske valg der skulle tages stilling til og træffes!

Nu har i fået lidt af min baggrund, og jeg vil komme med andre blogindlæg omkring de følelser og tanker jeg har haft i forhold til det at blive gravid, på trods af at man havde accepteret aldrig at skulle blive mor, vide man vil være alene og helt sikkert har ”mor-typen” gemt godt væk inde i sig – hvis den da er der?!