Opskrift: Kylling med ovnbagte kartofler, salat med blomme og græskarkerner

Kylling med ovnbagte kartofler, salat med blomme og græskarkerner

Jeg er virkelig ikke en ørn i et køkken når det gælder det, at være innovativ. Laver desværre det samme hver gang – Taco, Karbonader (Krebinetter hvis du er fra Sjælland ;-)), Lasagne, nudler, nudler og flere nudler.

Fordi jeg gerne vil give bedre madvaner til Lucas, har jeg prøvet Aarstiderne de seneste par uger. Og så bliver jeg også selv udfordret lidt på min kræsenhed, som jeg ikke ønsker Lucas skal arve 😉 Som udgangspunkt har jeg faktisk sagt “Hvad kan jeg ikke lide?” Og det har Lucas så fået. Det er ikke fordi, at jeg er dobbeltmoralsk og siger “Du skal gør som jeg siger, og ikke som jeg gør” – men så ved jeg han får en masse varieret kost.

 

20160907_190212

Opskriften for Kylling med ovnbagte kartofler, salat med blomme og græskarkerner

Tilberedningstid: 45 minutter – Antal: 4 personer

Det skal du bruge:
6 bagekartofler
500 g gulerødder
3 løg
2-3 fed hvidløg
400 g kyllingeoverlår u/ben
80 g græskarkerner
4 blommer
1 salat frilice
1 agurk
2 dl yoghurt naturel
Olivenolie, salt, peber og eddike (fx æbleeddike)

 

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader.

Skyl og skrub alle grøntsagerne, og dryp dem fri for vand.

 

Ovnbagt grønt og kylling
Skær kartoflerne i både og gulerødderne i grove skiver på skrå. Pil løg og 1 fed hvidløg. Skær løg i både og hak hvidløg fint.

Kom kartofler, gulerødder, løg og hvidløg på en bageplade med bagepapir, krydr med salt og peber, og vend det hele med olivenolie. Kom det i ovnen og steg i 35-40 minutter.

Opvarm en pande og steg kyllingekødet ved høj varme i 1 minut på hver side og krydr med salt og peber. Læg kyllingekødet på bagepladen sammen med kartoflerne og steg det med i ovnen de sidste 15 minutter af tilberedningstiden, til kødet er gennemstegt og kartofler, løg og gulerødder er gyldne og møre.

 

Salat med blommer og ristede græskarkerner
Opvarm en pande og rist græskarkernerne, til de er let gyldne og begynder at poppe. Drys de ristede græskarkerne med lidt salt.

Halver blommerne, fjern stenene og skær blommerne i både. Pluk salaten groft. Anret salaten på et fad og dryp lidt eddike og olivenolie over. Fordel blommerne over og drys med græskarkerner.

 

Snack-grønt
Skær agurken i stave og anret dem i en skål.

Yoghurt-hvidløgsdressing
Pil og hak ½-1 fed hvidløg fint. Rør yoghurten med lidt hvidløg, salt og peber.

 

Servering
Server kylling med ovnbagte kartofler, gulerødder og løg, hvidløgs-yoghurt, agurkestave og sprød salat med blomme og græskarkerner.