Close
4 små ord alle mødre har brug for at høre
facebook pinterest twitter

4 små ord alle mødre har brug for at høre

Avatar
maibritdessau 11 februar 2015, 11:23

Maibrit og Bubber med solbrliller Da jeg blev mor, skiftede hele mit verdensbillede. Jeg kan bedst beskrive det som, at jeg før var solen, og hele verden drejede sig om mig – men da Bubber blev født blev han solen, og jeg blev en af de planeter, der drejede rundt om ham. Med dette skift, kom også et skift i hvilke ord, der kan gøre mig rigtig glad. Før kunne jeg blive blød i knæene af at høre “Jeg elsker dig”. Nu skal der fire ord til at gøre mig glad og ør i hovedet: “DU GØR DET FANTASTISK” (Det er selvfølgelig, at jeg gør det fantastisk som mor, der menes her).  

Den perfekte mor???

Jeg er langt fra den perfekte mor, og jeg har tidligt i min karriere som mor, opgivet at stræbe efter det perfekte. Eksempel?:

  • Det vælter ikke min verden, hvis der ligger legetøj og flyder 90% af tiden.
  • Jeg har ikke problemer med at lade opvasken stå til om aftenen.
  • Økologiske færdigretter med et fornuftigt forhold mellem grønt, fedt, sukker og kornprodukter, er mere end velkomne i mit køleskab. For jeg vil hellere lege med min søn, end at lave mad.
  • Hvis Bubber vågner kl. 05.30 om morgenen på en lørdag, får han lov til at sidde med iPad’en en times tid og hygge sig selv.

Man kan helt sikkert finde mange flere uperfektheder i min hverdag – men det var slet ikke der jeg ville hen 🙂 Jeg syntes nemlig slet ikke man skal stræbe efter det perfekte. Så hellere stræbe efter den sjove kvalitetstid. Læs også: Kvalitetstid, når man ikke har kvantitetstid  

Tvivlen er der altid

Som redaktør på Danmarks Største forum for gravide, er jeg selvfølgelig helt bevidst om, hvordan den perfekte mor ser ud ano 2015. Derfor er der også en dårlig samvittighed, der prikker, hver gang jeg ikke når at bage speltboller, sy fastelavnskostume eller bygge en frugtbil til børnehavne. Og værst af alt, at jeg ikke har formået at skabe en kernefamilie med far og søskende.  

Heldigvis siger folk: “Du gør det fantastisk”

Det er derfor det reder min dag, når folk siger, at jeg på trods af alt, gør det helt fantastisk. At mine venner og familie tror på mig som forælder og fortæller mig det. De fire små ord, varmer mit hjerte og giver mig styrken til at kæmpe lidt ekstra for det hele. Også når det hele er lidt hårdt. Læs også: 3 slags venner alle mødre har brug for.