Sådan fik jeg Bubber til at sidde stille på flyvemaskinen

lego duplo

Hvordan LEGO Duplo App-spillene redede mig fra en kaotisk magtkamp og fik flyet til at lande med veludhvilede og tilfredse passagerer.

Nogen gange befinder man sig på et sted, hvor reglerne kræver, at en dreng på 20 måneder skal opføre sig på en måde, der er stik imod det, hans instinkter fortæller ham, han skal gøre.

At flyve i flyvemaskine er sådan et sted. Især under start og landing, hvor Bubber skulle sidde HELT stille på mit skød. Og IKKE lege med den ufatteligt fristende lås, der fik klap-ud-bordet til at springe op og Bubber til at hvine af fryd.

Jeg gav ham en riskiks i hånden og gjorde mit bedste for at snakke begejstret om flyvemaskinens vinge, som vi kunne se ud af vinduet. Men lige meget hjalp det og hurtigt kunne jeg mærke, det ville udvikle sig til en magtkamp, som min meget trætte og sovende sidemand, næppe ville have særlig meget tålmodighed til. (Bubber sparker stadig med arme og ben for at vise sin utilfredshed, og han har endnu ikke lært, at man nemt kan komme til at slå fremmede mennesker i hovedet, når man sidder på et meget smalt flysæde.)

Fuut fuut! Baabuuu! Tuk-tuk-tuk!

Netop i det øjeblik så jeg ud af min øjekrog, hvordan en mand skråt overfor os sad og spillede på sin telefon. Og da stewardessen gik forbi, bad hun ham ikke om at slukke telefonen. HA! Tænkte jeg, og i et snuptag fandt jeg min egen iPhone frem, som naturligvis var i ”flytilstand”.

Først åbnede jeg Peek-A-Boo Duplo App’en. Bubber elsker at lege den leg både i virkeligheden og virtuelt. Det er også det eneste computerspil, han selv kan gennemføre, uden min hjælp, så han bliver altid så stolt, når han finder Kanin, Bam-Bam (som bamse hedder hjemme hos os) og Giraf.

Da vi havde spillet det sådan cirka ti gange, blev Bubber træt af spillet og skiftede til Trains Duplo App’en (Han har helt styr på, hvor spillene ligger på min iPhone). Den handler om et tog og taler lige ned i det maskuline instinkt, der får ham til at elske alle motoriserede køretøjer med sjove lyde. Fuut fuut! Baabuuu! Tuk-tuk-tuk! Han kan sige alle lydene.

Trains App’en, syntes jeg, er hyggelig, for der skal vi samarbejde om at gennemføre spillet. Han har stadig lidt svært ved at bygge broen og få toget til at køre. Men han elsker at vælge, om toget skal lastes med en elefant, pingviner eller en motorcykel (der er mange andre muligheder, men det er Bubbers favoritter).

Giraf og Kanin på tankstation

På trods af den gode underholdning, er to timer alligevel lang tid, så på et tidspunkt blev han også træt af toget. Han begyndte at vride sig uroligt og gestikulere, at han da gerne ville kravle rundt på den fremmede mand, der sad ved siden af, eller løbe ud til Stewardessen.

Da var gode råd dyre, så jeg gav LEGO Duplo Zoo App’en et forsøg. I den skal Kanin og Giraf ud og finde Løve for at aflevere en gave til ham. Den er lidt mere avanceret end de to andre App’s, og Bubber kan ikke helt forstå historien endnu. Men lige præcis den dag, tror jeg han forstod det lidt, fordi Kanin og Giraf i en del af spillet er oppe og flyve i flyvemaskine.

I hvert fald lyttede han opmærksomt, da jeg gennemgik spillet med ham og undervejs fortalte ham, hvad Kanin og Giraf gjorde.

Bagefter så vi den korte video, hvor Kanin og Giraf arbejder på en tankstation. Det var MEGET fascinerende, så Bubber ville se den igen og igen og lige indtil vi landede på landingsbanen, og min sidepassager vågnede langsomt op og smilede taknemmeligt til mig.

Brug app’s som inspiration til leg

De sjove Duplo App’s er fantasifulde og virkelig godt lavet. De inspirerer til at lege med Duplo klodserne og lære børnene, at klodserne kan kombineres på uendelige måder. Jeg er så heldig, at vi også har de samme Duplo klodser i fysisk form derhjemme, og jeg kan tydeligt se, hvordan Bubber lader sig inspirere af spillene til at udforske og bygge med dem.

Denne artikel er sponsoreret, men oplevelsen er helt min egen!

Læs mere om LEGO Duplo Apps og spil online spil helt gratis på LEGO’s hjemmeside.