Close
Plus og minus ved livet som ung mor
facebook pinterest twitter

Plus og minus ved livet som ung mor

Avatar
carolineamaliemorsom20aarig 23 september 2017, 21:26

Det at blive mor, vil altid have sin plus og minuser, uanset hvem man er. Der er aldrig noget helt perfekt tidspunkt at få et barn på. Jeg har dog altid primært set det positive i at få børn som ung, og det har helt klart sine fordele!

 1. Man er mere frisk og energisk.
  Det er klart at med et lille barn kan natte roderi ikke undgås. I starten af sine 20’ere er man altså bare lidt bedre gearet til at kunne klare det. Desuden når børnene bliver større og begynder at ville løbe rundt og lege, er overskuddet til at lege med, højst sandssynligt en del større.
 2. Kroppen klarer bedre en fødsel
  Det skal selvfølgelig ikke siges at gælde for alle, men som regel er en yngre krop bedre udstyret til at klare sig igennem en fødsel. Genoptrænings fasen efterfølgende går også nemmere med en yngre krop.
 3. Studie = mere fritid
  Der er mange unge der også er studerende. Dette punkt kan både ses som noget godt, og noget skidt. Hvis man vælger at se positivt på det, er man herre over sin egen tid på en anden måde. Det er nemmere at vælge ikke at møde op til et modul, hvis man har barn syg, end at skulle melde sig syg på arbejde. Samtidig er der mange studier hvorpå man ikke har mødepligt, eller særlig mange timer i skole, og man kan derfor selv vælge hvornår læsningen skal foregå, og hvornår tiden skal bruges med sin lille guldklump. Derudover er der også fantastisk gode kår i Danmark, for forældre der læser. SU’en er forhøjet, og institutionspladser bliver billigere.
 4. Familie
  I de fleste familie betyder det at bedsteforældrene også er unge, og derfor når at være med i en stor del af ens barns liv. I mit tilfælde er oldeforældrene også stadig friske, så mine børn får også lov at få gavn af dem, ligesom jeg selv gjorde.
 5. Du vokser med titlen
  Uanset hvordan ens liv så ud før den lille guldklump, vokser man med opgaven. Man vil blive mere moden, og ansvarsbevidst, og ofte få sit liv på rette kurs. Man ønsker det bedste for sit lille menneske, og finder derfor det bedste frem i sig selv.

Som sagt er der måde plusser og minusser ved at blive ung mor. Her er nogle af de ting jeg selv har fundet svært:

 1. Man er ikke herre over sin egen tid
  Dette er selvfølgelig svært uanset hvilken alder man har, men det gør det det svære, når alle ens venner har en masse fritid. Når man vælger at få barn i en ung alder, er det klart at der går noget tid inden alle ens venner kommer til det samme sted i deres liv. Man kan nogle gange komme til at føle sig lidt alene.
 2. Studie / økonomi
  Det kan være en god ting at man læser og har sin fritid mens børnene er små, men det betyder bare også at ens økonomi ikke er i top. Jeg selv oplever det ikke som det største problem, da vi har haft en enormt gavmild familie, og min kæreste har fuldtidsarbejde, men for nogle kunne dette være et problem. Det at få et barn kræver et stort startgebyr, i form af barnevogn, tøj, legetøj osv. Desuden skal man medregne udgifterne til institutioner som kommer senere hen.
 3. Fordomme
  Man må desuden lære at leve med at nogle folk vil kigge skævt på en, når man står der som en ung mor. Dette skal selvfølgelig ikke have indflydelse på om man vælger at få et barn eller ej, man skal bare være parat til at stå fast ved sin beslutning.
 4. Fremtiden
  Fremtiden skal se lys ud. Man kan blive nødt til at have en plan for fremtiden, og kan ikke bare tage det som det kommer. Der skal være fast plan for bolig og indkomst, det kan man ikke pludselig stå foruden, når man nu har en ekstra person at skulle tage sig af.

Men uanset hvor hårdt det nogle dage kan være, fortryder man jo aldrig sit lille mini menneske. Mængden af glæde de bringer ind i ens liv hver dag, er uundværlig, og pludselig kan man ikke forestille sig et liv foruden 🙂

gravid1.Bjørn