Børnevenligt bryllup

imageD. 7/11 blev min kæreste og jeg gift efter 10 år sammen, og vores datter på 4 mdr. blev døbt.

Vi havde gjort os rigtig mange tanker om, hvordan det skulle foregå i kirken og til festen. Blandt venner og familie er der mange, der har små børn, og vi besluttede derfor hurtigt, at den “vilde” fest måtte vente, til vores børn er blevet større. Derfor skulle dagen være hyggelig og med børnene i centrum.

Isolde, vores datter, er ekstremt morsyg for tiden, og hun vil kun være hos mig. Derfor kom stakkels farmor, som skulle bære, på arbejde. Vi aftalte, at Isolde kom over til mig, når hun blev hysterisk. Og det skal jeg love for, hun gjorde. Men vi løste det egentlig meget godt i kirken, og under vielsen var hun stille 🙂 Vores dreng på tre klarede det med bravour! Han tussede rundt i kirken og hyggede sig, og til festen legede han godt og sprang luren over. Han var dog helt færdig om aftenen, og det var rart, at vi kunne køre hjem alle sammen og putte ungerne.

Til festen havde vi lavet bordplan, hvor børnene sad sammen med de voksne. Der var goodiebags med legetøj og slik til dem, og der var legerum, hvor de kunne give den gas. Alle børn klarede det hele så flot, og der var ingen skænderier – måske netop fordi at stemningen var afslappet, og børnene var en del af festen?!?

Jeg har hørt om bryllupper, hvor man ikke inviterer børn med, og det er bare slet ikke noget for mig. Jeg synes, det er så fedt, at kunne sige til vores børn, når de bliver ældre, at de var med til mors og fars bryllup. Samtidig synes jeg, at der kan gå for meget “snobberi” i den, og det hele kan blive alt for stift. Skal man drikke sig i hegnet, kan jeg godt forstå, at børn overnatter ude, men derfor kan de vel godt inviteres med i kirken og til noget af festen?  Jeg forstår ikke, at ens bryllup skal være så perfekt som muligt! Børn er da med til at gøre det hele mere ægte…..

Vores dag var helt perfekt. Isolde græd en del ( hun er altså bare sensitiv) og sov ikke så meget, og vores søn fik feber om natten – men vi var sammen med dem vi elsker og holder af. Det er en dag vi altid vil kigge tilbage på med glæde og masser af smil.