Hvad har jeg dog gjort!?

imageVores dreng, Valdemar, blev storebror i juni til en lille pige, Isolde. Jeg var meget spændt på, hvordan han ville reagere. Ville han acceptere hende med det samme, eller være dødelig jaloux.

Han tog mødet med hende rigtig pænt. Viste egentlig ikke den store interesse for hende, men engang imellem fik hun lige et kys eller klap. Vi havde alle sammen en god, lang sommerferie, hvor vi kunne tage det hele stille og roligt og bare være sammen. Jeg kan huske, at jeg havde det meget svært, når far og V var på tur sammen, og jeg bare lå derhjemme og ammede. Jeg savnede dem helt vildt, men jeg vidste også, at sådan var det bare i en periode.

Efter en måneds tid begyndte V at blive mere og mere på tværs. Meget af det er selvfølgelig trodsalderen, men jeg har fundet ud af, at det også bunder i jalousi. Det er efterhånden blevet mere og mere ekstremt. Han er rigtig strid – især overfor mig. Vi har mange konflikter herhjemme, og jeg kan mærke, at jeg bliver mere og mere drænet for energi. Valdemar er en speciel dreng uden ret meget sprog, og hvis han er frustreret, så kommer det ofte til udtryk fysisk. Det ene øjeblik er han kærlig og sød, det næste øjeblik så skriger og slår han. Her den anden dag lagde jeg mærke til, at han var sød og sjov, når det kun var ham og mig. Lige så snart jeg hentede lillesøster fra sin lur, så blev han på tværs.

Jeg synes det er SÅ hårdt. Jeg har prøvet at tilbringe tid sammen med ham alene, inddrage ham i gøremål, snakke med ham om det osv osv, men det hjælper ikke. Han er sur på mig, fordi jeg har fået endnu et barn. Nogen gange kan jeg godt tænke: hvad har jeg dog gjort?! Hvorfor skulle jeg være så egoistisk at få et barn til? Men samtidig så håber og tror jeg, at de vil få så meget glæde af hinanden, når de bliver ældre. Den bedste gave man kan give sit barn, er en bror eller søster….. Bare ikke lige nu! Folk jeg har snakket med siger det bliver bedre…. Om et års tid!!!! Pyha, jeg synes den trækker tænder ud. Jeg føler mig tit som verdens dårligeste mor. Hvad gør I andre, der har været i samme situation?