Close
Barsel, cafe latte og balance
facebook pinterest twitter

Barsel, cafe latte og balance

Avatar
duelund 18 november 2015, 16:02

Så kom det der barsel også til mig. De første 14 dage er gået over alt forventning.

Jeg lever nemlig endnu. Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg ikke har set frem til at skulle på barsel. Har frygtet at “holde fri”. Ikke fordi jeg er rastløs af type, men fordi jeg er så glad for min hverdag, strukturen og ikke mindst mit arbejde.
Forventningerne til den foranstående barsel var derfor ikke høje, da jeg sagde på gensyn til kollegaerne.

Men hvad laver man så, når man er på barsel?
At gå på cafe og drikke cafe latte er ikke lige hvad jeg har forbundet med velvære, faktisk har jeg aldrig rigtig følt, at kunne tillade mig at gøre det, grundet jeg har været så fokuseret på min sport. Hvorfor jeg har været vandt til at min fritid er gået med et fuldt fokus et andet sted end arbejdet, træning, forbedring og resultat deraf.

Jeg føler selv, jeg er så priviligeret at have et par gode veninder som selv venter sig deres første barn. Den ene en barndomsveninde.
Sad på cafe med hende for nogle dage siden, hvor vi snakkede om alt og ingenting. Alt imens vi fik en bid mad og en cafe latte til at runde sammenkomsten af med. På vej hjem i bilen tænkte jeg over hvad der lige var sket. At jeg for nok nærmest en af de første gang i mine voksenår, kunne sidde roligt og være til stede i samtalen, uden en dårlig samvittighed, som murrede i baghovedet over de ting som jeg kunne have nået, imens cafe hyggen stod på.

Lige præcis der, på vej hjem, gik det op for mig, hvad betydning barsel kommer til at have for mig. Jeg skal lære at finde roen og ikke mindst bevare den, uden nogen form for dårlig samvittighed. En balancegang som jeg tænker er sund at skulle indstille sig på.
Som udefrakommende læser, kan jeg godt se at det må virke helt forkert at noget så simpelt kan være så svært, men heldigvis er vi mennesker udstyret til at skulle lære så længe at vi lever, hvis vi altså er åbne overfor forandringen.

Men hvordan med jer andre? Er jeg den eneste der har fundet ud af at dét at være gravid og terminen nærmer sig, giver et andet syn på tilværelsen og ikke mindst værdierne for hvad man føler er god trivsel?

Fænomenet barsel har ihvertfald fået en helt anden betydning for mig, end hvad mine forventninger lagde op til. – Og heldigvis for det!