Close
Den søde juletid
facebook pinterest twitter

Den søde juletid

Avatar
duelund 14 december 2015, 13:08

At julen i år, med en termin den 22.12.15 bliver anderledes end de hidtil andre juleaftener, kommer ikke som nogen overraskelse for mig.
Jeg glæder mig mere end nogensinde til at fejre juleaften, hvad enten det bliver som højgravid, fødende eller som nybagt mor.

Julen har i mine voksenår ikke haft den samme betydning for mig, som da jeg var barn-  har selvfølgelig nydt at være samlet med min familie. Men egentlig har jeg de seneste år nydt at arbejde juleaften – eller i juledagene.
Med de skiftende arbejdstider og oftest 15 timer af gangen, er det logisk at nogle skal have vagten i julen, jeg har gerne meldt mig frivilligt, fordi jeg syntes at julen er børnenes fest og de kollegaer, som har børnefamilie, skulle selvfølgelig tilbringe denne dejlige og søde højtid med de små og glade børn.

Derfor er julen 2015 et vendepunkt for mig, sidste år havde jeg ikke forventet at skulle holde juleaften som en gift kvinde, med mit første barn på vej. Men hvor jeg glæder mig og ser allerede tilbage på et skønt år 2015, som bestemt ikke blev som ellers forventet – Men det gør slet ikke noget !

Den nye rolle og så det der med blufærdigheden

At jeg altid har været typen der skal tænke tingene igennem en ekstra gang, er noget man lærer at leve med. Hvorvidt det er den sociale arv jeg har med mig hjemme fra, skal jeg ikke kunne sige. Men ihvertfald har jeg det bedst med at have en løsning klar inden jeg ser mig selv som stående i et problem af enten mindre eller større grad.
En af de ting, som jeg nu i den sidste tid går og tænker meget over, er egentlig ikke selve fødslen. Jeg er helt afklaret med det kommer til at tage tid og gøre ondt. Det skræmmer mig ikke. Men derimod føler jeg det skræmmende at jeg om ganske kort tid skal sidde med lillebror i favnen og lære dét som indimellem på de sociale medier danner grobund for en større diskussionsklub… Amning…

Selvfølgelig vil jeg gerne amme, men er også af den overbevisning at en god mor ikke sidder i brysterne! Når det så er sagt, så er min eneste bekymring omkring amning, min blufærdighed, som jeg umuligt kan forestille mig, er et nyt fænomen imellem nybagte mødre. Tanken om, offentligt at skulle hive madpakken frem og føle man er til frit skue, er noget som har fyldt meget indeni mig. Idet jeg er åben som person og har derfor ytret min “bekymring” til min gode veninde, har hun været så sød at gøre sit forsøg på at afhjælpe mig min bekymring. Hun har simpelthen fundet et ammecover til mig. Et fint stykke diskret designet stof som lige dækker det mest udsatte område til, hvorved man kan sidde i fred, uden at skulle føle sig udstillet og blottet for omverdenen. Sikken en god “før barsels gave” når man som jeg går med de tanker omkring dét at udstille sig selv.
Jeg ved udmærket at det er en ganske normal ting, amning, men for mig har det fyldt meget, hvorfor jeg er glad og taknemmelig over der trods alt findes nogle gode løsnings muligheder, så man kan give sig tid og ikke føle sig stresset af at skulle amme ude i offentligheden.

Men hvordan med jer andre?
Har I haft bekymringer omkring amning, og i så fald hvordan er det gået jer?

Ihvertfald en glædelig jul herfra