Close
Duelund
facebook pinterest twitter

Duelund

Avatar
duelund 13 august 2015, 08:45

Duelund

Her kører man ud af en mindre befærdet vej, hvor man kun kommer hvis man har et ærinde, her kan man se en lille landejendom ligge placeret ude i det grønne landskab omkring himmelbjerget.

Rundt om ejendommen ser man markerne blive dyrket med korn og ikke mindst græsfoldene så langt som øjet rækker der danner ramme om 5 heste.

Ejendommen hedder Duelund, og er mit fødehjem. Faktisk er det en ejendom bygget af mine forfædre helt tilbage til hvor vand i husene ikke var nogen selvfølge og bilen langt fra var opfundet.

Jeg er opvokset på landet og er ud af en landbrugsfamilie. Mine forældre har i mange år – helt tilbage fra før jeg blev født, passet og plejet produktionen som bestod af malkekøer og dyrket den dertilhørende jord.

Min barndom har haft en stor betydning for mig, hvilket også er grunden til al den kærlighed jeg mærker når jeg dagligt kommer hjem for at træne mine dejlige heste som bor trygt og godt hjemme hvor jeg selv engang har haft et værelse.

At være opvokset i en kernefamilie hvor man har talt om tingene og ikke mindst der man lærte at stå på egne ben, er noget jeg tænker enhver kommende forældre fundere over hvordan man giver videre til sit barn.

Jeg danner mig hver dag, som maven vokser, tanker om hvordan jeg får skabt et lige så godt og ikke mindst trygt hjem som jeg selv er kommet af. Jeg har elsket min barndom og hvad vil være mere fantastisk end kunne give den følelse videre?

 

Værdier

Hverdagen i mange hjem, virker oftest travl og indimellem har jeg gjort mig tanker om hvor svært det må være at få det hele til at hænge sammen med børn, fuldtidsarbejde og forskellige interesser som skal plejes.

Hvordan er de ”supermennesker” i stand til at få lavet en ramme i hjemmet hvor børnene kan føle sig trygge og ikke mindst hørt?Jeg er spændt på hvordan dette ansvar kommer til at forme sig i vores lille hjem.

Min mand og jeg er begge opvokset på landet og har i den forbindelse de samme værdier og tanker omkring hvordan vores kommende barn skal have sin opvækst.

Men tiden i dag, er den blevet til et større kapløb end den var da vi var børn? Eller lagde vi ikke mærke til det, fordi vi begge altid har haft vores forældre omkring os idet deres arbejde bestod i den daglige drift på et landbrug?

En lille starter på min blog, om nogle af de tanker jeg har om det at blive Mor. Men en ting som jeg med sikkerhed ved om den store opgave er, at vi begge ønsker vores barn skal opvokse med den samme kærlighed til dyr som vi begge har.

Duelund hund

Billedet er af vores dejlige Collie hund, Zacho.

Meget apropos opvækst og værdier. Så er jeg selv opvokset med en Collie hund på gården. Jeg kan den dag i dag ikke forestille mig selv med en anden hund, end en Collie.

Mon vores lille søn kommer til at overtage denne forkærlighed til racen, som er kendetegnet ved at holde samling på flokken.