Close
På Skiferie med Baby
facebook pinterest twitter

På Skiferie med Baby

Avatar
duelund 23 marts 2016, 09:49

Det er noget tid siden jeg har fået skrevet herinde, hvilket er beklageligt. Men hold nu op hvor bliver tiden dog af med en lille ny?

Valdemar er 13 uger og som tiden bare flyver afsted. Jeg føler det som om at for hver dag der går – så kan han noget nyt. Smilene er blevet mere bevidste og så er der det der med de fingre?
Er der noget sødere end se sin søn opdage sine hænder, han kan jo studere dem i timevis 🙂

Mor her er stolt og lykkelig for sit lille vidunder – det skal der ikke herske nogen tvivl om.

Ferie

At familielivet har taget en drejning siden Valdemar kom til verden i december er ingen hemmelighed, vi er ikke længere bare os selv, min mand og jeg, nu skal der også tages hensyn til en lille dreng.
Det helt store spørgsmål kom dog også da vi talte om hvorvidt vi kunne tage afsted på den årlige skiferie som efterhånden er blevet en tradition som manden har medbragt sig.

Vi har 2 vennepar som også har fået børn, der blot er 23 dage ældre end Valdemar. Vi talte med dem og blev enige om at vi alle 3 familier skulle afsted på ski – til Norge.

Folk omkring os rystede på hovedet – men hey? Hvorfor kan man ikke tage på ferie selvom man har fået en lille ny?

Tiden gik og snart blev det uge 10 hvor turen skulle gå til Trysil.
I dagene op til turen, talte vi 3 mødre meget sammen om hvad der skulle pakkes og hvad man kunne undvære.
Min søde veninde var fast besluttet på at skulle have barnevogn med til Norge? Jeg erkender jeg grinte af hende og sagde at jeg istedet ville tage bæresele med, for en barnevogn kunne man da ikke bruge deroppe?

Lang historie kort… Jeg blev klogere da vi nåede Norge efter en veloverstået færgeoverfart og køretur.(Der blev gjort holdt på nogle rastepladser undervejs når amningerne  skulle foretages). Taskerne blev pakket ud og babyerne hyggede. Bæreselen blev brugt og alt var fryd og gammen, indtil mit nemme lille vidunder ikke kunne finde ro til at sove, i sin sovepose inde på værelset med vinduet åbent – det var min løsning, med at han skulle have frisk luft under sin middagslur – Nu vi ikke have barnevogn med.

Rådene var dyre og min nu fornuftige veninde der havde sin barnevogn med, var så sød at lave lille Valdemar låne den, og vupti, så snart han kom ud i den og udenfor, kunne han sove.

En uge i Norge uden barnevogn var nu det samme som en uge i Norge med en baby der ikke ville kunne få sovet.

Jeg lagde den første nat vågen og tænkte tingene igennem, for der måtte da være en løsning. Indtil det slog mig, at der var et brændekur… Hvilket resulterede I at Valdemar dagen efter blev lagt i sin sovepose, ud på nogle stole og så var det godnat. – behøver jeg at sige det faktisk fungerede super godt?

Hvad jeg vil sige med dette indlæg er, at hvor der er vilje er der vej.
Dog bør man nok overveje at såfremt man ikke har plads til oppakning og barnevogn, bør man lade alt sit tøj blive hjemme og istedet prioritere en barnevogn, så den lille kan komme ud for sig selv og få noget ro til at sove. Der er masser af indtryk der skal bearbejdes, hvorfor jeg tror han havde svært ved at falde til ro inde på værelset, når middagsluren skulle ordnes.

At have fået en lille ny er en kæmpe omvæltning, både for familielivet men bestemt også for ens praktiske sans. Man er nød til at tænke anderledes og sætte sig ind i at alt måske ikke kan lykkedes som planlagt, men derimod så er der altid en løsning. Hvor der er vilje er der vej.

Vi havde en fantastisk ferie – mødrene kom også på ski 🙂
ski

Hvordan med jer andre ?
Gjorde i jer nogle overvejelser angående jeres første ferie med den lille ny – og vigtigst af alt. Hvad undlod I at tage med, som i så senere kom til at mangle i stor stil 🙂