Close
Svømning? Jeg er fan!
facebook pinterest twitter

Svømning? Jeg er fan!

Avatar
duelund 19 august 2015, 09:18

En rigtig vandhund er ikke ligefrem det jeg vil bruge i beskrivelsen af mig selv.

De gange jeg har været i vandet, skal spores tilbage til de obligatoriske svømningstimer i folkeskolen.

 

Men som tiden går og maven vokser med lillebror, så blev jeg opsøgende efter en motionsform, som giver mig velvære – udover dét at sætte sig op på hesten.

Var derfor i sidste uge ude for at købe mig en bikini – hvor jeg så kom til det første store spørgsmål? Jamen er det egentlig bikini eller badedragt?
Efter nøje tanker og åben dialog med den søde og meget servicemindet ekspedient, blev vi enige i at der da ikke er noget i vejen for at troppe op i bikini. Hvilket så blev indkøbt. Klar, frisk og spændt drog jeg i svømmehal, og ud til bassinet, som ventede.

Kastede et kig rundt i hallen, inden jeg hoppede i, og kunne til min egen morskab se at der hang et flot skilt hvorpå der stod:” Her er bomber tilladt” efterfulgt af en tegning med en dreng som kaster sig ud i vandet. Så kunne det da ikke gå helt galt. Følte mig ærlig talt malplaceret og lidt som en hval, der skulle i bassinet. Ikke at jeg har taget meget på under min graviditet men de + 5 kg. i uge 22 giver alligevel en hvis ubehag på selvtilliden.

I vandet kom jeg og til min store begejstring syntes jeg faktisk at det var ren velvære! At ligge og svømme frem og tilbage, vægtløs i vandet og bare kunne nyde musklerne igen blive brugt optimalt i kroppen, det var da skønt!

Når det så er sagt skal det siges at jeg også syntes det hjælper på de komplikationer som jeg render og døjer lidt med. Herunder er de velkendte “Liga-smerter” ved at finde ved sig godt tilrette og specielt kan de mærkes når hesten er redet. Men efter  nogle ture i svømmehallen, må jeg erkende at min nye arbejdsfunktion som jeg er blevet tildelt efter graviditeten, er nemmere at overskue. Jeg er blevet arbejdsplaceret på en arbejdsstation, hvor diverse samtaler samt skriftlige indberetninger skal udarbejdes, og det er ikke just hvad jeg er vandt til på min arbejdsplads – at sidde stille. Her har jeg altid været i gang og “ude i marken” for at samtale med klienter, men grundet arbejdspladsen indimellem kan være fysisk krævende og udfordrende er det fast kutyme at gravide arbejdsplaceres andetsteds. Hvilket også åbenbart galt mig 🙂

Her hjælper svømning mig og min krop igennem en kæmpe omvæltning. Motion er bare super vigtigt – men for meget og for lidt ? Det skal man selv finde ud af.

Det er en omvæltning for kroppen at være gravid, nogle mærker det mere end andre.
Vigtigst af alt, tænker jeg man ikke skal se det som en sygdom, og derved kan komme til at passe for meget på sig selv. Det tænker jeg ikke er sundt i længden. Har man problemer med ryg og bækken så er svømning altså et super godt redskab til at styrke sin krop hen imod fødselen, som er alt andet end skånsom!

Forbered dig, glæd dig og tænk i nye baner – det er fedt når det lykkedes, man springer ud i det og høster succesen.

Velvære er at have det godt med sig selv!

 

Billedet er lånt fra Google, babysvømning, en ting som jeg nu ser mere frem til, efter selv at have kastet mig ud i vandet.

Babysvømning