Close
Mælkefri lasagne
facebook pinterest twitter

Mælkefri lasagne

Avatar
ellengrigorian 8 november 2015, 22:12

I dette indlæg får du min opskrift på den lækreste mælkefrie lasagne (hvis man spørger mig). Jeg elsker lasagne og dette er et af de opskrifter der bliver brugt hyppigt herhjemme. Den er baseret på mandelmælk.

Nu tænker du nok, at det måske lyder mærkeligt med mandelmælk eller, at det måske vil smage dårligt, men man kan faktisk ikke smage forskel. Det gode ved mandelmælk er, at den giver en meget cremet konsistens. Lasagnen er, som nævnt, uden ost men stadig med en rigtig lækker smag og den er slet ikke tør. Personligt synes jeg faktisk også, at lasagne smager meget bedre uden ost, da det ikke ligger sig nær så tungt i maven 🙂 Opskriften er udviklet efter hvad vi kan lide af grønt herhjemme og selvfølgelig med henblik på at den skal være laktosefri/mælkefri. Den varierer dog også nogle gange med grønsagerne, da det afhænger af hvad der lige findes i butikkerne eller hvad vi lige har i køleskabet.

Hvis man hellere vil bruge almindelig mælk, så kan man sagtens erstatte mandelmælken med en laktosefri mælk. Jeg vil anbefale enten Arla’s eller Valio’s laktosefri mælkedrik. Den laktosefrie mælk fra Levevis er simpelthen ikke god nok – efter min personlige mening og erfaring så er den ikke velegnet til lasagne og andre mælkeretter for den sags skyld. Den er for tynd og “vandet” i konsistensen.

Ingredienser kødsovs:

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 stk. løg
  • 1 fed hvidløg
  • 4-5 stk. gulderødder
  • 2 stk. peberfrugt
  • 1 håndfuld friske champignon
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 tsk. oregano
  • Friskkværnet havsalt
  • Friskkværnet peber
  • Lidt olie til stegning

Fremgangsmåde til kødsovs:

 

  1. Svits løg, hvidløg og oregano i olie i få minutter.
  2. Tilsæt derefter kødet og brun det.
  3. Hak de resterende grønsager og tilsæt til efter kødet er brunet
  4. Steg et par minutter, hvorefter du tilsætter de hakkede tomater.
  5. Lad sovsen simre ved lav temperatur mens du tilbereder mælkesovsen/bachamelsovsen.

 

Ingredienser til mælkesovs (bechamelsovs):

  • 1 liter mandelmælk
  • 50 g AMA mælkefri plantemargerine
  • 3-4 spsk. hvedemel
  • Friskkværnet havsalt
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde mælkesovs/bechamelsovs:

  1. Smelt smørret og pisk melet i til en smørbolle.
  2. Tilsæt mælken lidt efter lidt under konstant omrøring.
  3. Lad sovsen koge op – husk at røre rundt, da mælk nemmere brænder på.
  4. Smag til med salt og peber.

Ingredienser for lasagne:

  • 1 pakke lasagneplader
  • Lidt rasp
  • En smule Ama mælkefri plantemargerine (for at smørre fadet)

 

Fremgangsmåde lasagne:

  1. Fordel på følgende måde, i et smurt ildfast fad, i denne rækkefølge: Et lag kødsovs, et lag mælkesovs og derefter et lag lasagneplader. Fortsæt på denne måde. Det afsluttende lag er uden lasagneplader, men der kan med fordel spredes lidt rasp på toppen. Dette giver en sprød overflade.

 

Bag lasagnen i ovnen i 35-40 minutter ved 200 grader. Servér lasagnen med en lækker frisk salat. Her er der blevet brugt frisk babysalat blade med radiser 🙂

 

IMG_8343