Close
Bare jeg havde vidst…
facebook pinterest twitter

Bare jeg havde vidst…

Avatar
endelignogensmor 30 maj 2018, 11:10

Bare jeg havde vidst…

…hvad jeg skulle kigge efter hos min datter, da hun ikke løftede hovedet som de andre babyer i min mødregruppe. Bare jeg havde vidst, at det ikke kun var måden hun løftede hovedet på, der var tegn på skævhed i kroppen, men også stivheden i hendes arme – at de ikke ville frem. For hun brokkede sig ikke. Kun i én bestemt stilling. Først da hendes ellers så stærke nakke, begyndte at falde mere og mere bagover, trods en del “træning”, blev jeg bekræftet i at noget altså var galt. Før det kunne jeg ikke sætte fingeren på hvad det var, for hun var og er jo glad stort set hele tiden. Mavekneb og gylp har vi ikke set meget til længe.

I de første måneder lå vi mest hud mod hud og hun løftede hovedet fint, men mest til siderne. Efterfølgende øvelser på tæppet, hvor hun lå mere og mere stille, sank nakken mere og mere bagover og armene fløj mere bagud, blev jeg nervøs og ked. For jeg havde jo øvet med hende og lagt hende meget på maven. Men det kunne andre jo ikke se..- kun at hun ikke kan.

Nu er det så tydeligt efter vi har fået hjælp af Kranio Sakral Terapi. “Giv hende nu tid” sagde lægen blandt andet. At jeg ikke skal bekymre mig så meget. Men jeg kunne jo se og fornemme at der var noget som var forkert, men først “for sent” lyttede jeg til min egen mavefornemmelse.

Indtil videre har hun fået tre behandlinger og først efter tredje behandling, kan hendes arme nu komme frem og vi kan endelig træne nakke og arme ordenligt. Jeg hylede første gang jeg kunne ligge hende på maven med armene fremme! Det er så dejligt, at hun endelig kan komme videre i sin udvikling.

Jeg kan godt forstå, at man som udgangspunkt skal give dem tid, men ens mavefornemmelse skal man altså ikke undervurdere.

Kranio Sakral terapeuten siger at det stammer fra fødslen og at hun har kompenseret ved at bruge sin krop forkert. Vi har ikke gjort noget forkert og vi kunne ikke have klaret det uden en professionel der fagligt ved hvilken behandling og øvelser, der skal til. Så skulle jeg gøre noget om, så ville jeg have fået en Kranio sakral behandling til hende, da vi kom hjem fra Neo. Så det er et råd jeg vil give videre. At få baby tjekket hurtigst muligt, så man ikke opdager sådan noget “for sent”.

N.