14 ting jeg lærte da jeg blev mor

Når man bliver mor får man virkelig prøvet af på mange områder, søvn, følelserne, hverdagen og meget mere. Man finder ud af en masse ting om sig selv og sin evt. partner hvis man har sådan en. Jeg har lavet en liste over ting jeg lærte efter jeg er blevet mor, nogle af tingene vidste jeg nok godt, mens andre kom som en overraskelse.

14 ting jeg lærte da jeg blev mor

1. Der er ikke plads til din barnevogn

En ting jeg hurtig lærte og forstå var, hvorfor mødre med barnevogn bare går uden at flytte sig på fortovet. Det er fordi ingen (eller ikke særlig mange) gider og give plads til en. Jeg har selv været en af dem som kritiseret mødre med barnevogn for ikke, at flytte sig, men nu forstår jeg det. For når man virkelig prøver, at rykke ind til siden for at give plads og folk ikke gider, at flytte sig bare en lille smule for en –  ja så bliver man bare stædig til sidst også gider man desværre ikke give plads mere.

2. Ammehjerne er virkelig ikke en myte

Ammehjerne er en filurlig ting – har selv gjort mange skøre ting. Tror bare jeg henviser til mit tidligere blogindlæg (Yes, jeg har ammerhjerne) Der er lidt sjove historier. Men kan ihvertfald konstatere, at det ikke er en myte.

3. Barnet sover i din seng

Lige meget hvor mange gange du siger til dig selv – “I aften skal hun altså sove i egen seng” så holder det ikke. Der er bare perioder hvor det lille menneske har brug for mere tryghed om natten og den bedste løsning er, at sove mellem mor og far.

4. Kærestetid – kan virkelig være svært at få

Har virkelig fundet ud af, at det med kærestetid kan virkelig være svært og få ind i hverdagen. Fordi når man har tid alene, så er man møg træt og vil egentlig bare gerne sidde og se en film, læse en bog eller noget helt tredje. Kan godt forstå begrebet “skat det er jo onsdag”. Fordi kærestetid skal nærmest planlægges nu, hvis man bare vil have en date med hinanden og have overskud.

5. Du lære at multitaske

Som mor lære du virkelig at multitaske du kan pludselig flere ting på en gang. Stå og lave mos med den ene hånd, åbner et skab med fod mens din lille guldklump sidder på den anden arm. Lige pludselig er du blevet til den her blæksprutte, som kan gøre flere ting på engang, fordi det bare er nødvendigt engang imellem.

6. Ikke læs for meget på nettet

En ting jeg lærte i starten, da Sigrid var lille var, at jeg skulle lade være med at læse en masse på nettet. Jeg gjorde mig selv mere forvirret og i tvivl om tingene end, at det hjalp mig. Faktisk kom jeg så meget i tvivl, at min amning nok kunne være gået galt, hvis jeg ikke havde lyttet til min kære mor og søster. Jeg læste hele tiden på nettet, hvad betød hvis baby græd ved amning? hvad betød det hvis baby slap og tog fast igen hele tiden? og hvorfor ville hun spise hele tiden i en periode? Jeg var så bange for, at jeg ikke havde nok mælk til hende fordi det læste jeg nærmeste var den eneste grund. Min mor og søster var rigtig gode til, at få mig til at indse jeg skam havde mælk nok og jeg skulle tro på mig selv. Efter jeg tog mig sammen, og tro på jeg gjorde det godt nok, begyndte mine dumme bekymringer, at forsvinde. Så et råd til nye mødre – lyt til Jer selv, lyt evt. til en mor, søster eller veninde du føler dig tryg ved og hvis du skal læse på nettet, så find 1-2 sider du vil læse på og hold dig til dem.

7. Knibe øvelser

Når du nyser første gang efter din fødsel og mærke en smule tis kommer ud – så husker du dine knibe øvelser fremover. Så husk knibe øvelser både før og efter din fødsel.

8. Barsel er ikke en ferie

Skal siges, jeg forventede nu heller ikke, at den ville blive en ferie. Havde dog troet jeg kunne puste lidt ud når hun sov, men nej når den lille sover så synes du alligevel lige du skal gøre rent, støvsuge, vaskestøj og måske tage en slapper på sofaen. Men men men, du når nærmest kun og kaste din mad ned i halsen og lige se 5-10 af Beverly Hills på Zulu før du hører babyalarmen. Du kigger på den og tænker “jeg vil godt vædde med hun gør det med vilje” :D. Så til de mænd som tror det er en ferie, at være på barsel – kan de godt tro om igen.

9. Du er blevet en ny person

Du opdager på et tidspunkt, at der er nogle ting ved dig selv, der ikke længere er det samme. Det er selvfølgelig noget man godt ved sker når man ser de to streger, men når du virkelig kan se og fornemme det på dig selv, kan det være lidt skræmmende. Du er blevet mor og kan ikke lige tage ud alene på cafe, ihvertfald ikke hvis man ammer og ikke giver flaske, man tager ikke lige i byen en aften, eller træne som du plejer, netop fordi du ikke har overskuddet. Du er pludselig ikke så selvstændig som du har været, pludselig er der en som er afhængig af dig. Du er blevet en ny person på nogle områder og det kan være svært og tage afsked med det gamle, men mor rollen er nu helt fantastisk. Jeg er selv kun blevet en stærkere person af, at være blevet mor.

10. Den hemmeligeklub

Det er så rigtig, at lige så snart du er gravid, så er du kommet med i den hemmelige mor klub. Det er en klub hvor kun dem som er mødre kan forstå de ting du går igennem. Jeg blev lukket ind i klubben, da jeg fortalte jeg var gravid.

11. Alenetid findes det

Jeg vil ikke skrive en masse, bare at jeg synes det er svært, at finde alenetid imellem bleer, mad og en baby som ikke altid gider tage en lang lur.

12. Kærlighed ved første blik

Det er helt rigtig som mange kvinder oplever (ved også nogen ikke føler det lige med det samme og det gør bestemt ikke en til en dårlig mor!). Men jeg oplevede følelsen lige så snart Sigrid kom op på mit bryst, til fødslen. Det var kærlighed ved første blik – og den kærlighed er kun vokset, selv de dage hun er lidt træls. 😉

13. At give slip

Jeg troede, da jeg fik Sigrid jeg ville være en mor som godt kunne være længere tid væk fra hende, men der levede min forventning ikke op til det sig selv. Jeg har faktisk svært ved, at være væk fra Sigrid, men jeg øver mig fordi jeg ved det er sundt for, både mig og hende.

14. En fødsel er svær at beskrive

Det er bare svært og beskrive en fødsel og hvordan veerne føles. Blev ihvertfald overrasket over hvordan det var og hvor ondt det gjorde. Men det er rigtig som alle siger – du glemmer det hele når det lille væsen er kommet ud til dig. En fødsel er fantastisk – min var ihvertfald og jep, jeg gør det gerne igen.