3 gange natte fest

“Mor har du ikke lyst til, at holde fest med mig hele natten?”

Det må have været Sigrids tanke, de sidste tre nætter, at holde mor og far vågne. Min datter er nu 5,5 mdr. hvilket har betydet at hun mere sulten om natten. Derfor har hun lagt en ekstra amning ind om natten. Dette i sig selv skulle mor her da lige vende sig til.

Sigrid puttes oftest mellem 20.00-21.00 og sover til kl 00.30 cirka. Her ammes og puttes hun uden problemer. Sigrid vågner igen omkring kl. 2-2.30, ammes og puttes i seng. Det er her den nye amning er kommet ind, og ingen problemer. Det er ved sidste amning det går galt, omkring kl 4.00. Sigrid vågner og bliver ammet som altid og falder i søvn i mine arme. Jeg tænker “ej hvor er min datter bare dejlig” og smiler ved synet af min lille guldklump. Jeg rejser mig og lægger Sigrid, i hendes tremmeseng. Jeg kravler stille tilbage i seng og ligger mig til at sove igen, tror jeg!

2 min efter hører jeg moslen og “snakken”, fra tremmesengen. Jeg rejser mig op og forsøger at finde sutten, et eller andet sted mellem bamser, dyne og en livlig baby. Jeg finder den og får givet sutten til Sigrid og fortæller “lille skat du skal sove nu, det er midt om natten” (ligesom jeg har fået at vide af sundhedsplejersken, man skal sige) jeg putter dynen over hende og lægger mig i sengen igen. Hvis jeg troede det kunne gøre det, tog jeg meget fejl (jeg tog fejl) 5 min efter samme tur. Jeg tager denne tur 3 – 4 gange, her giver jeg op. Sigrid har en fest hver eneste gang jeg har puttet hende og klokken er omkring 4.45 nu.

Er ved at blive lidt sindtsyg og tænker samtidig “seriøst tror de skide sundhedsplejersker selv, at de kan fortælle en 5,5 mdr. baby, “nu skal du sove, det er midt om natten”. Jeg tager mig til håret og vælger og lægge Sigrid op mellem os, i håbet om det kan hjælpe hende til at falde i søvn.Men nej, fest er der stadig og det bliver da kun federe af at ligge mellem mor og far. Nu er far her jo også så hans hår kan jeg da lige hive lidt i. Hvilket betyder far vågner og spørger “når er der en som ikke vil sove” totalt munter. Her eksplodere lillemor lidt indvendig og siger ud mellem sammen bidden tænder. “Nej og hun har holdt fest siden kl 4.00 cirka, er ved at være pænt træt”. Far prøver at hive Sigrid indtil sig for at lave en putte stemning og håber på det vil gøre hun falder til ro. Men nej, Sigrid synes stadig det er møg hyggeligt og mor her er ved at hive det sidste hår af, jeg har på hovedet. Til sidst tænker jeg “okay, vi har prøvet alt som plejer at virke- jeg forsøger lige, at give hende lidt mad igen” og efter 5 minutters amning sover den lille festabe i mine arme og er gået total kold.

Jeg tænker bare “nu har damen holdt fest i 1,5 time og det der så virker er mors babser”. Jeg var så træt og irriteret på Sigrid, men altså da jeg kiggede ned på hende forsvandt de følelser lige med det samme. Hun er jo bare total dejlig, lige meget hvad hun gør. Men synes efter 3 nætter med fest, er det ved at være lidt hårdt.

Så endelig hvis nogle har gode råd, tager jeg imod dem med kyshånd 🙂