Den gode mødregruppe

Når man er gravid har man 117 spørgsmål og når man så har født har man ligeledes 117 spørgsmål, hvis ikke mange flere. Man tænker tit er det normalt ens baby gør sådan, er det normalt, at hun/han spiser/sover eller brokker sig på den måde. Man kan virkelig blive usikker og på ens barn. Derfor er en mødregruppe virkelig en dejlig ting, at sige ja til. Man bliver altid spurgt “har du så fået en god mødregruppe”. I starten tænkte jeg tit hvorfor spørg folk om det, er en mødregruppe virkelig så vigtigt og ja det er den. Jeg bliver så trist når jeg hører nogen fortælle, at Deres mødregruppe ikke er så god fordi de måske ikke føler de passer sammen med nogen af dem, eller følelsen af, at det bliver en konkurrence hvilket barn der har rullet rundt eller bagt de bedste og flotteste boller. Fordi en mødregruppe er bare en rigtig dejlig og rar ting, at have som nybagt mor og især første gang du prøver det. Man får bare en god støtte og råd med på vejen, det er selvfølgelig hvis du har en god mødregruppe.

Min mødregruppe

Min mødregruppe er virkelig den bedste. De kvinder jeg er kommet i mødregruppe med er helt fantastiske og Deres børn er vidunderlige fordi den er så god er fordi der er plads for forskelligheder og holdninger. Der er ingen som bliver set mærkeligt på fordi man gør tingene på en bestemt måde eller man spørger om et “underligt” spørgsmål. Der er nemlig plads til det hele også på de ting vi hver især er usikre på. Hvis man har haft en dårlig dag eller haft en træls oplevelse hvor man f.eks. er bliver meget ked af det/sur/frustreret over nogle ting ved den lille. Jamen så er der frirum til, at fortælle og snakke om det i mødregruppe. Du må gerne komme og sige “ej hvor jeg synes mit barn var træls i morges”, eller “jeg blev så frustreret over den lille”. Der er ingen som sidder og dømmer dig, fordi oftest viser det sig faktisk, at vi andre kender til det og kender de følelser du sidder med.

Det gode er, at der heller ingen konkurrence er i vores mødregruppe. Vi ved, at børnene er forskellige og de lære tingene på forskellige tidspunkter. Jo selvfølgelig kan man da blive mega misundelige når lille E er begyndt og kravle og den anden E begyndte og sidde op i barnevognen mega tidligt. Men hey det er okay fordi man må gerne sige højt “ej hvor er det snyd, men hvor er de pisse seje og jeg glæder mig til, at lille S kan det der”. Tror aldrig man som mor kan slipper sig helt fri for at konkurrer inde i sit hoved, men det er måden man udøver den på og hvor meget man gør ved den. I vores mødregruppe er vi bare stolte af hinandens børn når de lære noget nyt, om det er at kravle, spise med ske, sætte sig op eller rulle rundt for første gang. Fordi vi nemlig godt ved vores børn er forskellige og de lære forskelligt.

Det gode ved gruppen er også, at vi nemlig er der for hinanden som skrevet oven over. Du må gerne skrive en frustreret besked rundt og fortælle hvordan du har det og søge trøst hos de andre piger. De beskeder du får tilbage med gode råd, støtte og massere af kram er guld værd, når du har en svær tid eller bare en dårlig dag.

En mødregruppe…

er bare rar, at have og er utrolig glad for min. Så mange tak til de tøser jeg er i gruppe og hvor føler jeg mig heldig. Jeg ved vi vil holde ved og mødes engang imellem, selv når børnene bliver større. Selvom, jeg nok flytter væk fra Århus på et tidspunkt, tager jeg ihvertfald gerne bilen fra Nordjylland til smiles by for, at se dem.

Så mit gode råd er, sig ja til, at komme i mødregruppe fordi den kan hjælpe dig så meget når du er i tvivl, har brug for råd eller bare have en hyggelig snak med mødre, som er i samme situation som dig.

/Anne

 

Kan du lide mine blogindlæg er du velkommen til, at “like”mig på facebook under “enlillemorstanker”. Så vil du få besked hver gang der kommer et nyt indlæg på siden. 😀