Yes jeg har ammehjerne

Yes, som overskriften siger har jeg ammehjerne og nogle dage mere end andre. Tænker at de fleste kvinder som har fået børn kender til at have ammehjerne, om man ammer eller giver flaske. Da ammehjerne vist er en del af det og blive mor. En god cocktail af manglende mad, rigtig meget fokus på et nyt lille væsen og hoved faktoren, den evige manglende søvn.

Jeg vil ikke komme med en lang smører om hvorfor det sker, fordi det kan I læse i et link længere nede, hvis I lyster. Jeg kom på dette blogindlæg pga. jeg netop tog mig selv i at gøre noget skørt og tænkte ”what the f…”. Så her får I et hyggeligt blogindlæg med mine noget sjove oplevelser med min egen ammehjerne. Håber I vil læse med videre og få et godt grin på Jeres læber over mine historier og det er helt på min bekostning. 

Ammehjerne

Det sjoveste eksempel gjorde jeg her forleden, da jeg var hjemme i vores lejlighed, med vores datter. Min datter havde lige spist og legede inde på hendes legetæppe i stuen og min kæreste sidder inde hos hende. Jeg går og rydder lidt op fordi der på mystiskvis er endt ting og sager rundt omkring i lejligheden. Jeg finder noget papir som skal i skraldespanden og det kommer det skam, det er så den næste ting som går galt for mig. Jeg går ind i stuen og finder mit glas med vand, tænker jeg er ikke mere tørstig så det skal da bare i håndvasken. Jeg går ud i køkkenet og åbner skabet hvor skraldespanden står og uden at tænke mig mere om, står jeg og hælder det sidste vand ud i skraldespanden. Her snakker vi ikke bare en dråbe eller to, nej nej vi snakker et halvt glas. I samme sekund kommer min kæreste ud og siger ”skat hvad laver du”, jeg kigger bare op på og kigger undrende på ham, men så slår det mig hvad jeg lige har stået og gjort og tager mig til panden og må indrømme ”der slog ammehjernen vist til igen” Vi var færdige af grin og jeg må pænt ned på knæ og tørre mit skraldespands vand op igen.  Den episode griner vi meget af, det er virkelig så skørt at man kan være så træt og ufokuseret, så man får gjort nogle mærkelig ting. 

Et andet eksempel og et jeg husker rigtig godt sker ikke så lang tid efter, at min datter er kommet til verdenen. I den tid hvor alt bare er sindssygt nyt og søvnmanglen er på sit højeste. Der får jeg også gjort noget super dumt. Jeg er igen hjemme i lejligheden med min datter, og min kæreste står ude i køkkenet og vil smøre sig en mad. Her spørger han om leverpostejen allerede er spist. Hvorefter, jeg svare tilbage “nej, den er i køleskabet”. Det er den tydeligvis ikke, så jeg tænker det er mærkeligt. Men gør ikke noget ved det. Min kæreste tror jeg har smidt den ud ved en fejl. Men da han åbner skuffen for at tage rugbrødet op, er der til hans store overraskelse også en leverpostej. Mysteriet er løst, det skal så siges at da han åbner vores bestik skuffe finder han en agurk mellem vores knive. Der begynder han og grine og råber ind til mig i stuen. ”der var vist en som fik sig en leverpostejmad med agurk til frokost, bare lige husk, at tingene skal i køleskabet skat og ikke skufferne”. Der grinede jeg tilbage og sige ”jeg er blevet mor og har ammehjerne – alt jeg gør disse dage er helt ok” 

Selv de små ting

Selv de små ting i hverdagen fortæller mig at jeg har ammehjerne. I går, efter jeg havde været i bad og skulle have tøj på. Står jeg og tager mig selv i, ikke at have taget tusser på, indenunder mine bukser. Alligevel, får jeg lige gået fra vores soveværelse og ud i køkkenet før jeg opdager at det føles lidt halv koldt, nede forneden. Her slår det mig, ”hov jeg har da ikke tusser på”, så ind og af med bukserne og på med tusserne.

Jeg har også formået og få mig og lille pigen låst ude af lejligheden to gange, hvor vi har måtte få fat i farmand og få ham til at låse os ind igen. Jeg er virkelig taknemlig for at han er studerende og at studiet ikke ligger langt fra os. Derfor har han kunne komme os til undsætning, når er dum nok til at lukke os ude. Det skal faktisk siges, at den ene gang havde jeg nøglen med i pulsetasken, men som jeg havde glemt jeg havde under barnevognen – så igen slog ammehjernen til. Farmand grinte heldigvis da jeg fortalte ham det og kunne kun ryste på hovedet af lillemor.  

 

Ammehjerne er en mærkelig ting, men totalt forståeligt man får som nybagt mor, fordi hold da op der sker meget nyt i ens liv og fokus er bare på dette lille menneske som man skal underholde, passe på og bare elsker over alt på jorden.

Kan huske jeg engang har læst en artikel på altombørns hjemmeside, omkring hvorfor man får ammehjerne, så hvis du kunne være nysgerrige på at vide mere, så tryk på linket og læs artiklen. Det er meget sjov fakta.

http://altomboern.dk/artikel/ammehjerne-her-er-aarsagen

 

Håber mine små historier har kunne få dig til at grine lidt og du er meget velkommende til at fortælle om dine sjove oplevelser med ammehjerne.

Hvis du har lyst til at læse med på mine blogindlæg og følge med i mit liv som lillemor og familieliv, så giv mig et like på facebook (søg på En lillemors tanker). Her vil du få besked om nye indlæg fra bloggen, i din nyheds-strøm på facebook.

 

ammehjerne

Hvad sker der heroppe på øverste etage ?? 😀