En morgen på barsel 💜💙

Mellem kl 5 og 6 begynder Lilje at blive urolig. Janus er taget på arbejde, så hun kommer over i vores seng, jeg morgen ammer liggende og vi falder begge i søvn igen.

Mellem kl 7 og 8.30 høre jeg den sødeste stemme i baby alarmen “Heeej” der bliver stille igen. “Da, da, da” ….. “Hej, hej” …… “Vov, vov” …… Der er stille længe …… “Moaaa?” Jeg gnider mine øjne, og rejser mig. Hunden vælter forvirret ned ad sengen, falder over sine egne ben og glor op på mig “kom NU”-agtigt! Ned på Felix’s værelse, hvor han stadig ligger og putter. Han sætter sig op i samme sekund døren åbnes og rækker armene ud efter mig. Vi sidder et øjeblik og krammer – jeg ELSKER den start på dagen 💙

Også bryder helvede løs! Jeg kæmper en brag kamp, for at holde den 14kgs tunge dreng på puslepladsen, mens jeg får nørklet bleen af, uden at blive smurt ind i afføring eller tis. Jeg finder noget han kan kigge på og han ligger med nød og næppe stille i de 20 sekunder jeg bruger på at få vasket ham. På med tøjet mens han kaster sig rundt, peger på alt på en gang mens han spørger ” hva’ det?” Jeg ved ikke en gang om jeg svarer.

Maden serveres og sluges af os begge. Det kan kun gå for langsomt for Felix – han skal nå 100 ting inden vi skal over i vuggeren. Hvis vejret er godt, får han overtøj på og ud og slå græs. Så har jeg god tid til at gøre mig færdig, få Lilje ammet og i tøjet og komme ud af døren. Det er en stille morgen 😉

image

Så er der de andre morgener. Hvor de feks begge vågner samtid, så skriger Lilje efter mig, mens jeg henter Felix, sætter en tegnefilm på og gør klar til amning. Felix kravler rundt i sofaen og “sæt dig på numsen!!” Bliver sagt hvert andet minut. Inden Lilje er færdig med at spise, er Felix’s tålmodighed brugt op. Alt skal pilles ved, flyttes på, han henter sko, smider ting i skraldespanden – han ved jeg er fanget! Hvis Lilje har rigtig godt sug på brystet, kan jeg gå og amme, men det er sjældent. Han udnytter at jeg ikke kan løbe efter ham! Mens Felix og jeg spiser bliver Lilje underholdt af sin uro.

Felix kommer i tøjet, Lilje brokker sig, hun er træt nu. Lilje kommer i tøjet, mens Felix brokker sig – han vil afsted NU! Jeg kommer halvt i tøjet, mens de begge brokker sig. Ud i klapvognen og afsted! Felix er morgensur fordi jeg har været optaget af andet end ham, han hiver i Liljes lift, og jeg må bede ham stoppe 117 gange.

Lige dér er jeg ved at give op. Sveden drypper af mig!

Heldigvis får jeg et kæmpe kram og kys når jeg aflevere ham 💙

Det er de morgener, hvor jeg bagefter er så træt, at det føles som om jeg har løbet marathon. De morgener jeg vil gøre alt for at undgå!

Hvordan undgår man det? Kan man det? Kan man sige, nej jeg gider ikke sure børn om morgenen, knipse med fingeren og så er alle glade? Hvis jeg skulle ha’ et ønske opfyldt, skulle det være det. Fredsfyldte morgener med glade børn!

Der er ikke noget bedre, end glade børn, der er søde ved hinanden 💙💜

image