Close
Dagpleje vs Vuggestue
facebook pinterest twitter

Dagpleje vs Vuggestue

Avatar
enmorsunikkeverden 14 oktober 2015, 10:00

Forholdsvis hurtigt efter et barn er født, skal man træffe en rigtig stor beslutning. Større end man umiddelbart lige tænker over. Barnet skal skrives op til institution meget tidligt. Før man overhovedet kender barnet.

Vi skrev Felix op til dagpleje som 1. Prioritet, udendørs vuggestue/børnehus som 2. Prioritet og almindelig vuggestue/børnehus som 3. Prioritet. Vi valgte dagpleje, primært fordi jeg selv gik i dagpleje, og godt kan lide den intimitet der er mellem barn og voksen. Jeg ved den dag i dag stadig hvem min dagplejemor var, og vi hilser jævnligt på hinanden. Det er der da noget specielt ved.

Men, det var mange ting jeg ville ønske jeg havde tænkt nærmere over. Lad os lave en fordele og ulemper ved begge valg.

Dagpleje

Fordele

Tæt kontakt, roligere miljø, oftere udflugter til bibliotek og forskellige legepladser, legestue

Ulemper

Gæstdagpleje ved sygdom/ferie, åbningstider

Vuggestue

Fordele

Åbningstider, ingen gæste steder ved sygdom/ferie

Ulemper

Mindre intimt, højere støj niveau (mindre ro), færre udflugter, flere børn pr. voksen

Det er ene og alene min holdning, og jeg har trods alt kun ét barn at stille det op i mod. Har i andre fordele og ulemper, som kan hjælpe kommende forældre til en beslutning?

Nu hvor jeg kender mit barn og han er startet i dagpleje, er jeg rigtig glad for jeg valgt det. Han egner sig slet ikke til for meget uro, og er allerede nu efter 1 måned, meget tæt med sin dagplejemor. Men hvad nu hvis han havde været helt anderledes? Haft totalt krudt i røven og havde kedet sig voldsomt i dagpleje. Det jeg vil frem til er, at jeg synes det er for tidligt man skal skrive børnene op i dag, man får ikke en chance for at lære dem og deres behov at kende.

Alle de beslutninger man skal tage, for et barn, allerede fra starten af er utrolig svært. Man skal faktisk stole en hel del på sig selv. Det synes jeg er svært.