Den store forskel

Det er bare så meget anderledes, at være 2. Gangs gravid, end 1. Gangs.

For det første er graviditeten knap så komfortabel, fordi man har en masse pligter og ansvar. Denne gang kan jeg ikke bare smide mig, og tage en lur når jeg er træt. Jeg kan ikke bare lige spise det jeg har lyst til, fordi min søn skal ha’ sin nærende middagsmad, på samme tidspunkt, hver dag. Vi kan ikke bare drøne ud på en lækker restaurent, eller springe madlavning over.

Da jeg ventede Felix havde jg ALT klar i uge 25. Vuggen stod samlet og klar til at blive redt, barnevognen stod klar hos svigermor, værelset stod indrettet og klart, alt tøj var vasket og lagt klar. Denne gang har jeg ikke en gang helt styr på, hvor langt jeg er 🙈 jeg var overbevist om, at jeg var 30+0 igår, jeg var så 31+0 – tøjet er ikke vasket og lagt klar, værelset mangler stadig at få malet dørkarm og skab. Baby dynen er ikke købt .. Der er selvfølgelig ikke så meget at forberede denne gang, vi har allerede alle møbler osv – pusleplads er allerede etableret fordi Felix stadig bruger den.

Og så er der planlægningen af selve fødslen, det er bare meget mere praktisk denne gang. Felix skal afsted til bedstemor og bedstefar på en ordenlig måde. Fødslen bliver (hvis alt går vel) ambulant, så ingen planlagte besøg på sygehuset osv. Det passer mig rigtig fint, vil meget gerne være så kort tid som muligt på sygehuset! Fars barsel skal bruges på at finde en morgen rutine med lille søster og Felix, så han kan fortsætte sin dagligdag i vuggestuen.

Da jeg ventede Felix havde jeg planlagt at have fryseren fyldt med retter der bare lige skulle tøes op, men jeg nåede det ikke. Vi spiste utrolig meget take away den første uge – det er bare ikke en mulighed denne gang, så det er faktisk det eneste jeg er begyndt at tænke på.

Tankerne omkring det faktum, at der kommer en lille ny, er også helt anderledes, de går mest på hvordan Felix vil takle at dele mig. Han er bare stadig så lille.

image

Bekymringerne er heller ikke lige så slemme, nu hvor jeg er så langt henne. Jeg er ikke så bekymret over alle de finurlige ting der sker med kroppen, hvis man lige mærker aktiviteten anderledes osv.

Men spændingen på at se min lille pige er helt den samme 💜 Jeg glæder mig helt vildt til at møde hende.