Fastelavn er mit navn

Jeg ELSKER fastelavn! Jeg synes det er SÅ hyggeligt med udklædning, forberedelser osv. Så jeg spurgte Felix (2 år) får læææænge siden, hvad han gerne ville klædes ud som. “Får!” Svarede han meget bestemt, hver gang! Så et får blev han!

IMG_8070

Vi tog om søndagen til fastelavnsfest, det tog flere hysteriske anfald overhovedet at få ham i tøjet. Selvstændighedsalderen når den er bedst! Og hvordan forklare man lige en 2-årig, at han får det sjovt? Med lidt pædagogiske overtalelsesmetoder, kom vi dog afsted.

Han stod med åben mund og polypper, da han så alle de fine udklædninger! Hold op hvor var der mange børn, og i så mange forskellige kostumer!

Der var en tønde til hver aldersgruppe, dog af pap til de mindste. Felix gik all in med battet og knaldede tønden så hårdt han kunne. Han var desværre ikke så heldig at blive hverken kattekonge eller dronning. Men det var da også lige meget, der kom jo slik ud af tønden!! Felix er jo ellers ikke blevet introduceret for slik som sådan, men han skal heller ikke være uden for fællesskabet, så han fik en pose vingummi, en dumlekaramel og en pakke rosiner.

Jeg kan godt tage mig selv i, at blive sådan lidt curling-overpædagogisk her. Fint nok med slik i tønderne, og at børnene i fællesskab skal få ryddet det slik af vejen. Men jeg blev fuldstændig chokeret, da jeg hørte, at en far havde kastet sig ind over slikket, og hamstret til sin søn i en højere aldersgruppe. Hvad sker der for det?! Så stod der en hel håndfuld børn, med en lille slikpose, hvor hans søn havde fyldt hele sin hat. Jeg forstår simpelthen ikke, at den far vil være aig seæv bekendt! Han havde også et barn i Felix’s aldersgruppe og også her kastede han sig ned på gulvet! Jeg sagde meget højt til Felix som stod ved siden af “Du må kun tage 1 af hver, så der også er til alle de andre børn!”

Hvor er jeg bare træt af, at forældres egoisme skal ødelægge det for de andre børn! Er det virkelig så svært, at lærer sine børn at dele?! Det kræver jo selvfølgelig, at forældrene selv kender til begrebet. Det gjorde den far her i hvert fald ikke!

Sidst men ikke mindst, skulle der findes bedst udklædte i hver aldersgruppe også. I Felix’s gruppe vandt en lille pige, i et hjemmelavet Pippi kostume, hun var SÅ fin!! Der var også 3 drenge, klædt ud som Olsen Banden