Hvornår er man klar?

Jeg blev i dag spurgt om, om vi var klar til at få børn, da vi tog beslutningen? Nej!

Vi tog beslutningen om, at jeg smed p piller, i troen om, der ville gå flere måneder før jeg blev gravid. Det er jo meget normalt, at der går måneder før, ægløsningen kommer. Snydt igen!! 10 dage efter testede jeg positivt på ægløsningstesten og 4 uger efter testede jeg positiv på graviditetstesten!

Jeg troede jeg var klar, men der tog jeg fejl! Jeg vidste intet om noget! Men det var helt okay, jeg havde 8 mdr til at få styr på tingene. Vi fik styr på boligen, arbejdet, indkøb. Ja alt det praktiske var i tip top. Jeg læste sågar en bog om at få børn. NU var jeg da klar! Snydt iiiiiigen.

Felix kom, og forelskelsen overvældede mig! Jeg var slet ikke klar. Det var mit ansvar, at denne smukke lille skabning, kom sikkert igennem livet. Og samtidig strømmede usikkerheden ned over mig. Jeg kendte kun til glansbilledet. Mange sagde det var hårdt, men deres liv så, så perfekte ud! Vores liv var bare slet ikke perfekt! Jeg græd utrolig meget. Især når Felix var ked af det og jeg ikke kunne trøste ham.

image

Felix blev større og nemmere. Han var 8 måneder.

Min mens udeblev. Jeg var ved er uheld gravid igen. Jeg gik totalt i panik! Jeg var slet ikke klar! Felix kunne ikke en gang kravle!

Jeg begyndte at bløde. En spontan abort. Det var jeg på ingen måder forberedt på. (Hele den historie, kan findes i et tidligere blogindlæg, på min profil) Den sorg gjorde, at vi ikke var i tvivl. Vi skulle ha’ et barn til.

Min mens udeblev, Felix var 10 måneder – jeg var gravid igen. Nu var jeg klar!! Jeg vidste præcis hvad jeg gik ind til. Bekymringerne, graviditetsgenerne, jeg vidste ALT om kejsersnit, jordemoderkonsultationerne, amning osv osv. Spørg løs, jeg har svaret! Troede jeg – vaginal fødsel??? Jeg var slet ikke klar! Av for satan i helvede!!! Nå, men jeg var i det mindste klar, til de udfordringer vores lille pige, nu kunne komme med. Felix udfordrede os i den grad som spæd, så bare kom an Lilje-fis! Mor er klar ……… Jeg var slet ikke klar!! Hun er total modsætning af Felix! Han var en ædedolk der nægtede sutten og hang i babsen konstant. Hun spiser en passende mængde, når hun er sulten. Hverken mere eller mindre! Felix sov helst i sin barnevogn, vugget i søvn. Lilje sover KUN på mig om dagen. Felix blev voldsomt hurtigt overstimuleret, Lilje lukker bare øjnene når hun ikke gider mere.

Bliver man nogensinde klar til, at få børn?

Nej! Man bliver aldrig klar. Der er ikke et rigtigt tidspunkt. Der er intet andet at gøre, end at springe ud i det. Det bliver højst sandynligt et hovede spring, i den dybe ende af poolen. Man lærer ikke at svømme med det samme, men man bliver rigtig god til at træde vande ❤️