Close
Jeg havde slet ikke set den komme!
facebook pinterest twitter

Jeg havde slet ikke set den komme!

Avatar
enmorsunikkeverden 29 juli 2017, 18:09

Overgangen fra tremmeseng til juniorseng

er jo et rent helvede! Felix er blevet en stor dreng, snart 3 år! Ja tiden flyver. Og det betyder jo, at tremmesengen bliver for lille. De fleste skifter fordi, børnene kravler ud over. Det har Felix aldrig gjort, men han snakkede ikke om andet når han skulle puttes: “Mig få stor dreng seng!”

Han var SÅ glad og stolt, da vi satte den op på hans værelse

20294477_10154737184705334_827625000232417612_n

Det var et mareridt at putte ham! Han kom rendende hvert 3. minut: “Mooooor, mig ikke sove mere!!” Det tog 1,5 time! Hvor det normalt tog ca. 10 minutter. Jeg slog koldt vand i blodet. Alle fra min terminsgruppe fortalt, at deres børn havde gjort det samme i alt mellem 2 dage og 1 uge. Vi havde heldigvis valgt at tage “kampen” i vores sommerferie. Desværre gik det ikke så let. Felix blev mere og mere ked af det når han skulle i seng, og jeg besluttede mig derfor, at blive siddende ved ham, så han ikke kravlede ud af sengen. Holde ham i hånden og være der for ham. Vi har gjort ALT for at gøre den nye seng til det bedste han ved, men han er ikke enig. Det er ikke altid så let for Felix når der sker nye ting, men at en ny seng skulle vælte hele hans verden, var jeg slet ikke forberedt på! Nu er det ALT omkring sengetid der er forkert. Den mindste bagatel giver ham et hysterisk anfald. Som jeg tidligere har nævnt, er jeg vild med Christina Abildgaard, og jeg bruger alle hendes gode råd. De hjælper bare slet ikke. Jeg er rolig, og går i gang med putning med en positiv indstilling. Jeg trækker vejret inden, og klæder mig på med fuldt overskud. Vi snakker i løbet af dagen om, hvor dygtig han er til at sove, og hvor dejlig hans seng er. Vi skruer ned for stimuli inden sengetid, kører på den faste rutine osv osv osv. I dag var problemet at han fik den forkerte nattrøje på. Han fik lov til at vælge mellem batman, spiderman og fodbolde. Han valgte spiderman. Da han så får spiderman på, bryder han fuldstændig sammen, og vil ha’ fodbolde på. Åhh gud! Der har jeg jo mest lyst til at sige fint, vi undgår den konflikt og du får fodbolde på. Men det er jo bare sådan det starter, er det ikke? En beslutning må være en beslutning, jeg holdte fast, og han skreg i 1 time, var fuldstændig grådkvalt, og slet ikke til at komme i kontakt med. Jeg fik ham til ro, ved at ligge stemme til hans nusseklud, som hedder Nunu. Puha, heldigvis lagde han sig derefter til at sove. Jeg har mest lyst til at give ham tremmesengen tilbage, men så skubber jeg jo bare problemet, eller aller værst, han kravler ud og kommer til skade. For det ikke skal være løgn, kommer han nu også rendende kl. 5.00 om morgenen, hvor han plejer at sove til 7-9 stykker. Nå, men det overlever vi. Han sover jo heldigvis hele natten, når han først sover.

Lilje er også pludselig blevet skrækkeligt svær at putte. Om dagen falder hun lige ind i søvnen, men til natten tager det op til 2 timer. Det er “bare” tryghed og udvikling, men for dælen da. Vi render i pendul fart, og når ungerne sover er vi begge to så flade, at vi hverken siger buh eller bæh til hinanden. Jeg gentager ordnende: Det er en fase!

Nå, men udover det …

Har vi haft en fantastisk sommerferie. Vi har været på den blå planet, i zoologisk have, slappet totalt af! Været på overnatning med mine forældre i deres sommerhus, hvor Felix fik lov til at at sejle bedstefars båd, oooog slappet lidt mere af 🙂  Det har virkelig været skønt, og ungerne har nydt at komme helt ned i gear. Vi har bevidst valgt ikke at rejse, før børnene er større. Jeg føler lige nu, at det vigtigste for dem er, at være sammen med os, og komme væk fra hverdagen men stadig i deres trygge rammer. Hvad bruger i jeres ferie på med små børn?

 

I kan se mange flere billeder fra vores ferie på min instagram profil: @enmorsunikkeverden

Rigtig god sommer derude.