Close
Mad? … Mad?! … MAD?!!
facebook pinterest twitter

Mad? … Mad?! … MAD?!!

Avatar
enmorsunikkeverden 2 juli 2016, 14:48

Sådan lyder der herhjemme, når klokken nærmer sig 17, og Felix er sulten! Han er et madøre, han spiser ALT og har altid gjort det. Og man må jo sige, at mad er noget af det man fokusere mest på, når man får børn.

Tankerne starter under graviditeten, når brysterne begynder at ændre sig. Skal man amme, eller give flaske?

Langt de fleste har et ønske, om at amme. Men der er nogle der bare ikke kan ha’ tanken om, at baby skal hænge i babserne.

Jeg havde INGEN forventninger til amningen, da jeg fik Felix. Det kom helt af sig selv, jeg havde et overflåd af mælk og han nægtede både sut og flaske. Jeg synes det var hårdt at amme, og indtil vi fandt en rytme, var han ofte rigtig ked af det om aftenen. Når han efter flere timers gråd, udmattet endelig tog brystet, sad jeg selv lydløst og hulkede. Da han var 4-5 måneder blev det lettere, vi fandt en perfekt rytme. Jeg fuldammede til han var 5,5 måned, så startede han langsomt på mos og grød. Det var en helt ny verden!

image

Jeg fulgte sundhedstyrrelsens anbefalinger (dog fra 2014) til punkt og prikke, og havde det rigtig godt med det! Jeg er ikke i tvivl om, at mange mente jeg havde (og har!) knald i låget! Da han var 6 måneder tog han endelig sutten, og vores liv blev meget lettere!! Da han var 7 måneder trappede jeg langsomt ud af ammingen, og han fik flaske i stedet. Meget bevidst, da jeg arbejder om aften, og det var vigtigt at både Felix og far var trygge ved putte situationen uden mor og babs.

Da han blev 1 år, skulle han selvfølgelig ha’ lagkage, men! Jeg kan ikke slippe anbefalingerne, og lavede derfor det lidt sundere alternativ med bananpandekager som bunde, lidt flødeskum med bær i stedet for creme – Felix elskede det! De voksne havde meget svært ved at forstå, han ikke fik lagkage.

image

I dag er han 20 måneder, hygge sker med frugt (frisk eller tørret), ostehaps og figenstang. Juice er vi begyndt på, en gang i mellem OG han har også fået sodavands is denne sommer. Jeg har det bare super godt, med at introducere ham langsomt for det, i kontrollerede mængder.

De kloge siger, at hvis børn selv får lov til at spise fra start, og ikke blive madet, bliver de mindre kræsne og lærer hurtigere at spise pænt. Det praktisere vi her – Felix kan lide ALT, men spiser sjældent pænt. Dog er spisetid altid en skøn og hyggelig stund herhjemme (Når Lilje altså er tålmodig og Felix har haft en god dag, med en god lur)

image

Nu er jeg forfra med fuldamming af Lilje. Jeg tager det meget mere roligt denne gang, men kan stadig blive frustreret når hun er meget ked af det. Min grænser har dog rykke sig mht offentlig amning! Det var meget grænseoverskridende sidst, det er det stadig, men jeg har besluttet, at jeg ikke vil gemme mig derhjemme denne gang! Så jeg ammer af hjemmefra og tager ud som det passer mig! Jeg har ammet i ønskebørn, på det offentlige toilet i Køge by (der var direkte sol på alle bænke i nærheden), på Ølby station (hun kunne desværre ikke holde hele vejen hjem) og på Slagtet Stig (hvor vi var SÅ VELKOMNE!) – mega rar atmosfære og plads til os. Fed oplevelse! Jeg gør det diskret, og pakker mig ind i en stofble. Man behøver jo ikke at hive hele yverdasket frem! Jeg ammer når min barn er sulten!

image

Når Lilje skal til at spise, tror jeg vi sætter os ind i BLW metoden det giver rigtig god mening for os. Og også denne gang vil vi følge anbefalingerne og holde igen med sukker så længe som muligt, og når tid er, give det kontrolleret og med omtanke.

Der er så mange ting, at tage stilling til med de små pus ??