Close
Mælkeproteins allergi ??
facebook pinterest twitter

Mælkeproteins allergi ??

Avatar
enmorsunikkeverden 7 december 2016, 05:31

Det må være en spøg!!

Lilje er under udredning på børneafdelingen (igen …..) fordi hun kaster op, gylper ekstreeeeemt meget, får opstød som får hende til at græde, og er generalt ikke tilfreds under og efter måltider.

På grund af hendes luftvejsdefekt, har jeg jo fundet en teknik til at nøde hende, når hun har det svært, og derfor holder hun vægten. Men hun spiser af nød og fordi jeg siger hun skal, ikke af lyst.

De dage hun har det værst, græder hun af sult, men når hun har fået lidt ned, giver hun op, fordi det ikke er rart for hende. Det eneste der virker er kys, tålmodighed og tvangsfodring (altså, hvor jeg bliver ved og ved med til tilbyde), det ender altid i opkast og en udmattet lille mus.

Børnelægen ser og hører vores problemer. Han vil finde en løsning for vores lille pige!

Der er 2 muligheder:

  1. Refluks medicin
  2. Mælkeproteins allergi

Refluks medicin giver bivirkninger, derfor afprøver vi at udelukke al mælkeprotein fra hendes kost.

7393b76b-1f5e-4439-a8a4-8dc0a4c5e9eb-26647-000016bc1a3d1f3c_tmp

Er i klar over, hvor mange føddvarer der indeholder mælkeprotein? Laktosefri kost er ikke nok, det må ikke indeholder nogle former for spor af mælk, majeriprodukter eller mælkepulver!

Modermælkserstatningen er latterligt dyr! Den koster, hold nu fast!! 220kr for 400g!! Det er 6,11 gange så meget som Alomin koster! Det er fuldstændigt urimeligt! Man kan så få det der hedder grøn recept, som fratrækker 40% af prisen, men det er stadig voldsomt dyrt, i forhold til almindelig modermælkserstning! Oven i købet, er det ikke kun til 1 års alderen de skal ha’ det, nej nej, det er frem til allergien er væk. De fleste vokser sig fra det ved 3-års alderen!

14591b0a-f175-49db-ab73-e42fbad95c58-26647-000016bc86249494_tmp

Specielt smør måtte vi bestille i helsekosten,  og varedeklarationerne gennem studeres ved alle køb! Den eneste stensikre metode er, selv at lave ALT!

Vi skal altså vende os til at bruge soja/ris/kokosmælk i madlavningen, eller 2 forskellige portioner … Hold nu op en mundfuld!

Det kan godt bekymre mig lidt. Vi er vel det man kalder den danske mellemklasse. Vi tjener og lever ok. Men hold nu op, det kan mærkes på budgettet!

Hvad så med de. Der har mindre midler end os? Kan de blive tvunget til at fravælge det sundeste og bedste valg for deres barn, pga økonomi? I Danmark må modermælkserstnings firmaer ikke udkonkurrere hinanden, der må ikke være voldsom prisforskel, fordi børnene skal ha’ det der er bedst for dem, og ikke det billigste. Hvorfor er det så anderledes med allergivenlig modermælkserstatning?? Jeg har skrevet og spurgt miljø- og fødevareministeriet, men jeg har selvfølgelig ikke fået svar.

Jeg må erkende, at jeg selvfølgelig helst ser, min datter ha’ det godt, uden medicin. Men jeg håber godt nok heller ikke hun har denne allergi.

Jeg kan nu på 14. Dagen konstatere, at vi har brugt 1200kr på modermælkserstatning, og hendes symptomer er ikke mindsket. Børnelægen sagde minimum 14 dage før mælkeproteinet er ude af hendes krop.

Jeg er meget spændt på evalueringen på børneafdelingen d 20/12-16 – kryds fingre for os X X X