Mor havde en plan …

… Den var Lilje da lige glad med!

Planen var, at Lilje skulle være BLW baby. Altså, at hendes overgangs mad skulle kører efter Baby Lead Weaning metoden, hvor barnet selv bestemmer mængden. Måltidet er en leg, og skal i starten ikke være mættende. Man servere maden, som man selv spiser, skåret i bjælker, så barnet selv tager og holder maden. Selv om det faktisk kun anbefales til raske børn, var børnelægen enig i, at det kunne gøre det nemmere for Lilje, da hun har det svært med tykke flydende konsistenser.

Lilje bliver jo desværre ikke ammet, hvilket jeg er meget ked af. Det er gået ok med flaske i en lang periode, men hun er nu begyndt at afvise morgen og eftermiddags flasken fuldstændig. Hun nåede i forevejen ikke sit behov indtag i døgnet, hvorfor jeg besluttede at give grød en chance. Hun er nemlig hverken i tigerspring, eller noget andet der kunne påvirke hendes appetit. Hun er 5,5 måned, så hun er slet ikke klar til BLW, her skal de være 6 måneder og selv kunne sidde.

Grøden er bare et hit! Hun spiser glædeligt 8-10 skefulde, smasker det i sig med smil og bliver dejlig mæt af det. Skeen bliver udfordret med ivrige bevægelser, og hun søger det ved alle måltider. Det er fantastisk.

Hun har nu fået grød i 5 dage ca, og i morgen vil vi forsøge os med tynd grøntsagsmos.

image

Endnu en første gang ❤️ den lille fis, gør mig så lykkelig.

Jeg kan egentlig godt blive lidt sørgmodig, når jeg tænker på, at det er sidste gang mange af de første gange kommer. Der er heldigvis flere i fremtiden, men de der er overstået, kommer ikke igen.

Husk at stoppe op, i den travle hverdag, og nyd de øjeblikke der betyder noget. Det betyder ikke noget, hvordan og hvorfor, det betyder noget, at det sker! At de små pus udvikler sig, hver eneste dag. Uanset tempo ❤️

God aften til jer derude ❤️