Overskuds mor? Ja klart!

Vi kender det alle sammen, vi ser hende i den dagligvare butik vi handler i. Hun står der i stramme jeans, høje hæle, en flot frakke med sit 1-2 årige aaaaaalt for smukke barn. Du ved sådan rigtig Disney smuk. Håret er sat, make-up’en sidder lige i skabet! Inden jeg selv fik barn, var hun for mig totalt overskuds mor. Hun havde styr på ALT!

Nu ved jeg det er løgn!

Ikke at jeg siger det er sådan for alle. Men vil gætte på de fleste. I hvert fald er alle de mødre jeg kender rørende enige! Håret er glattet for 2 dage siden og sat med tør shampoo – make-up’en er taget på med et halvt ben ude af døren – hun nåede højst sandsynligt ikke at få morgenmaden med – skoene klemmer og gør mega nas, fordi fødderne aldrig blev helt så små igen efter graviditeten OG hun mangler at få halvdelen af de ting der står på indkøbssedlen (som ligger hjemme på køkkenbordet) ned i vognen. Det smukke, smukke barn, som sidder der og smiler så sødt, har lige haft et hysterisk anfald i bilen og charmer nu der ud af.

Jeg lagde for første gang mærke til denne illusion af et glansbillede i H&M lige da jeg var blevet gravid med Felix, og skulle købe mit første ventetøj. Jeg havde ligget med hovedet i lokummet i flere timer, ikke været i bad og følte mig ærligt talt som noget, katten ikke en gang ville overveje at slæbe med ind! Min veninde som også var gravid, men lidt længere henne, havde lige fortalt om det her med, at det er en kæmpe løgn at man stråler når man er gravid! Man føler sig i hvert fald absolut ikke særlig strålende. Og der stod hun, beskrevet ca som overskuds moderen tidligere, bare med en kæmpe flot rund mave, uden 1 ekstra gram fedt på baller, lår og arme!

Åååårh hun strålede, hun var SÅ smuk. Jeg tror med vilje vi valgte at overse de små tegn på, at hun så meget fortrød både tøj valg og sko. At hun mest havde lyst til at skrige  mens hun i arrigskab flåede tøjet af. Jeg har bare ikke diciplin nok, til at klæde mig i noget der ikke er rart at ha’ på. En bekendt sagde en gang “bare fordi man er gravid, eller nybagt mor, kan man jo godt gøre lidt ud af sig selv” Tjaaaah, det kan man godt. Men hvis jeg skal ha’ det rart er det altså mine sweatpants, ingen bh og grimme trøje, som bare er så lækker i stoffet jeg tager på. Som nybagt mor prioriterede jeg morgenmad frem for make up eller bad, hvis jeg skulle noget spontant (som i besluttet samme dag). Alt ud over det sædvanlige skulle planlægges, men så kunne jeg også ligne en million.

Det jeg prøver at sige er nok, man skal intet bevise. Hvis det at ligge make-up betyder et skrigene barn, som ikke er til at trøste igen, så lad være. Ingen andre der selv er forældre tænker dårligt om jer. Dem der gør, aner ikke hvad de snakker om. Lad være med at stille for høje krav til dig selv. Er der styr på det, kan det nås og er overskuddet der bare lige – så er det mega fedt! Så nyd at føle dig lidt lækker.

image