Shout out til dem, som ikke har små børn!

Ja undskyld, men dette er rent ud sagt, et brokke indlæg fra mig!

Hold nu op! “Jamen ..” Nej! Ti stille! “Men ..” Bare stop! Stop med at tro i kender andres babyer/børn. Stop med at tro, andres babyer/børn er lige som jeres var. Stop med jeres (undskyld igen!!) dumme kommentare!

Tro det eller ej, men en småbarns forælder, gør aldrig noget uden grund.

Når en forælder siger, at barnet helst skal ha’ havregrød til morgenmad, er der en grund til det. Barnet bliver måske mæt i længere tid, eller har brug for de ekstra fibre for at stabilisere maven.

Når en forælder siger, at et barn skal puttes præcis kl et eller andet, er der en grund til det. Et barn har brug for struktur og faste rammer, hver dag. Forælderen ved godt at lille Lise falder i søvn når hun puttes på lige præcis det tidspunkt, ikke før og bliver det senere bliver det en kamp.

Når forælderen så kæmper fuldstændig uhæmmet, for at få dette barn til at sove, er der en grund til det. Et barn har brug for lige præcis det søvn, barnet har brug for. Hverken mere eller mindre – og det ved kun den, der er sammen med barnet hver dag. “Jamen barnet græder jo ikke?!” Nej, men barnet vil muligvis reagere flere dage efter, hvis strukturen brydes. Reaktioner der hverken er sjove for forældrene eller barnet.

Når en forælder siger, at barnet kun må få x antal vingummier, er der en grund til det!

Når en forælder ikke propper mad i munden, på den grædene baby, er der en grund til det (babyer græder faktisk af andre årsager end sult).

Når en forælder tager en kamp, er der en grund til det. Præcis som der er en grund til, når forælderen ikke tager kampen.

Der er en grund til, at forælderen vælger præcis de sko de vælger.

Der er en grund til, at forælderen vælger kiropraktor, frem for zoneterapi.

Der er en grund til ALTING! Det er ikke fordi forælderen er hysterisk, eller går op i noget særligt. Det er fordi det virker! Fordi forælderen føler, og tror på, at det er det rigtige for barnet. Og tro mig, hvis ikke det var det rigtige for barnet, ville forælderen ikke spilde sine ressourcer på det.

Og jeg må være ærlig at indrømme, at ca 99% gode råd, slet ikke høres. Det bliver hurtigt et irritationsmoment. “Har du prøvet …?” Ja, ca 500 gange. Jo bevares, det hænder da, at der kommer et forslag, som ikke er forsøgt, men med alle de “gode” råd der konstant kommer, bliver det højst sandsynligt sorteret fra.

Så her kommer mit råd, til de (uden småbørn) som så gerne vil hjælpe, svar ikke medmindre du bliver spurgt.

Den aller værste sætning, en sætning der bare skal stoppe med at eksistere, er denne: “hvorfor gør du ikke sådan her?” – fordi jeg ELSKER at vade op og ned ad gulvet i flere timer med et skrigende barn, selvom der findes en nemmere og hurtigere løsning!

Forældre med småbørn derimod, skal dele ud af alle råd de har, hele tiden. Ikke at de virker, og ikke at de skal forvente man bruger dem, men det kan være rart at høre, hvad der for nyligt har virket på andres børn.

Ej, det bliv et af de mindre positive opslag, men nogle gange må tingene altså bare siges, og nu er de sagt. ❤️