I skal da også snart ha’ nogle børn …

Hører jeg mig selv sige, med lidt for meget begejstring i stemmen! Svar nu ja, svar nu ja! Det er skønt at ha’ børn, mit smil er meget uskyldigt, men der er altid en bagtanke. Jeg vil ha’ hævn!

Få nogle børn – sagde de … Jeres liv starter først rigtigt, når i er forældre – sagde de … Børn giver én, en fantastisk glæde – sagde de … Børn er meningen med livet – sagde de …

Og vi røg direkte i fælden! Når jeg siger til andre, at de bør få nogle børn, er det udelukkende for min egen skyld! Jeg har 2 veninder med børn, Felix er ældst, den næste er er par måneder yngre og den sidste er 8 måneder. De forstår mig. Dem kan jeg læsse af på. Dem kan jeg lave lege-dates med. Deres børn kan aktivere mit barn. Det lyder skrækkeligt, i know! Jeg ELSKER at lege med Felix, men han synes jeg er mega kedelig. Hvis flere af vores venner/bekendte får børn, er der flere lege dates, som også betyder voksen-dates når børnene bliver ældre og kan lege med mindre opsyn – smart ikke?!

Der lyder måske som om, jeg gerne vil slippe for at lege med mit barn? Naaahtjaaa …. Nej, sådan er det faktisk ikke! Ikke altid i hvert fald. Liiiiiiiige i dag måske. Ja undskyld, men Felix har en “jeg hader min mor” periode. Lad mig fortælle, hvordan vores dag har været:

Felix vågner. Felix kalder: Moooaah! Meget surt. Mor skal komme, NU! Felix pjatter i sengen. Felix vil ikke op, så mor går på wc. Felix skriger! Felix kommer op. Felix vil ikke vaskes, så han slår. Felix vil ikke skiftes, så han sparker. Felix vil ikke ha’ tøj på, så han snor sig som en slange. Felix vil ikke selv gå, så han laver gummi ben og falder. Felix græder. Felix bliver trøstet. Felix går ud i køkkenet, Felix fjoller med hunden og ser mor tager en tallerken frem. Felix råber: MAD! Mor laver havrgryn, det vil Felix ikke ha’ så han spytter det ud. Felix bliver sur over han ikke må spytte med maden, Felix slår. Felix fjoller. Felix skriger lige pludselig uden grund?! Lille søster vågner. Lille søster græder. Lille søster bliver skiftet. Tv’et tændes, Mickey Mouse åbner sit klubhus. Felix ser tv, lille søster ammes. Felix gider ikke se tv. Felix hiver i mor. Felix falder. Felix skriger. Felix henter en sko. Felix kaster med skoen. Felix får øje på hunden. Felix træder på hunden. Felix bliver sur over han ikke må træde på hunden. Felix skriger. NU skal Felix i vuggestue!! Lilje er urolig. Lilje spiser. Lilje sover på mor. Lilje sover på mor. Mor skal tisse. Lilje er lige glad, hun vil kun sove på mor. Lilje spiser. Lilje vil ikke ligge selv mens mor tisser, så Lilje græder. Lilje skiftes og Lilje smiler. Lilje kommer i vikle. Far kommer hjem. Alle henter Felix. Felix er glad, og vil gerne med. Vi kommer hjem. Lilje ammes. Felix bliver sur over ? Felix griner. Felix fjoller. Felix bliver sur på sine sko. Felix bliver sur over han ikke må åbne køleskabet. Felix vil ha’ mad så Felix skriger! Felix bliver sur på sin sut! Felix får mad. Felix bliver glad. Lilje er træt, så Lilje græder. Felix får ikke nok opmærksomhed, så Felix hælder vand ud over det hele. Mor går i seng med Lilje. Far tager sig af Felix. Felix er glad. Felix kommer i bad. Lilje sovee. Mor, far og Felix putter på sofaen. Felix skal i seng.

image

Jeg ved godt det er mega tarveligt, men på sådan en dag hader jeg alle, der nogensinde har opfordret mig til at få børn. De løj! Det er forfærdeligt! Skrækkeligt! Gid jeg aldrig ….. Aaaah okay! Nu strammer jeg den nok lidt ….. Jeg vil for intet i verden undvære mine guldklumper. Jeg vil dø for dem. Jeg elsker dem højere end noget andet, ellers havde jeg aldrig ladet dem suge al den energi ud af mig!

Det er fredag. Felix sover i sin seng (det får i ikke billede af, er i tosset!! Hvis han vågner ……..), Lilje sover i sin vugge.

image

Klokken er 21.07 – min kæreste sover ved min side. Hunden sover på mine ben. Her er så stille, og jeg kan ikke lade være med at smile. Hvad er det vi har sagt ja til? Så stor en kærlighed, at vi lader den dræne os for energi. Så stor en kærlighed, at vi giver den alt hvad vi har. Så stor en kærlighed, at vi hellere vil ha’ 500 dage som i dag, end at undvære den kærlighed.

Så … Jeg siger: gør det. Få jer et barn. I vil fortryde det. Mange gange. Men i vil aldrig gøre det om, i vil aldrig igen undvære det. I vil aldrig opleve så stor ubetinget kærlighed, som til jeres børn. Selv når i har lyst til at kaste dem ud ad vinduet (lyst til, ikke en potentiel handling!) elsker i dem højere end noget andet.

Med børn kommer kærlighedens forbandelse. Med børn starter livet …. I morgen …. Når jeg har sovet! Godnat 💙💜