Step by step ..

Et barns udvikling. Det er fascinerende ikke? Jeg bliver hver dag imponeret over, hvor hurtigt Felix udvikler sig nu. Han er 2 år og 5 måneder. Hans sprog stikker helt af! Han sætter ord sammen til sætninger, nogle gange er det noget være vrøvl, men for det meste giver det mening. Han synger sange, med den rigtige melodi. Selv nye sange forsøger han at gengive.

Jeg lagde først rigtig mærke til det, da de i vuggestuen holdte temaet “farver”. Hver uge fik en farve, og de startede med rød. De skulle på tur og finde røde ting, synge sange om rød, og hvad pædagogerne ellers fandt på af kreative ting. På anden dagen sagde jeg til en af pædagogerne “Ja held og lykke! Felix har overhovedet ikke fanget den.” Og det følge jeg egentlig heller ikke han havde, da rød uge var slut. De skiftede til blå uge, og Felix blev syg. Han lærer det aldrig! Tænkte jeg. Så kom gul uge, og Felix begyndte pludselig at sige “farven rød den der” om ALT! “Hvad farve er den GULE blomst Felix?” Hvortil Felix svarer “RØD” meget stolt. Nå, men nu havde han da lært ordet. Sådan gjorde han i et par uger.

Lige pludselig begyndte det, at interessere ham med de her farver. “Farve den der?” Spurgte han pludseligt om alt. Og nu fortæller han stolt hvad farve ALT er. Han kender faktisk også nogle af de svære nuancer allerede. Jeg bliver fascineret over hvor klog han allerede er.

Hans sprog, og interessen for at lærer er måske fordi, at vi snakker rigtig meget med ham. Vi stiller ham mange spørgsmål, og gentager ordene han ikke udtaler rigtigt igen og igen.

IMG_8133

Baby udviklingen, som Lilje er i, er jo en helt anden snak. De udvikler så mange ting på en gang, så det kan være svært at følge med. Det siger hende ikke noget, at lærer og kravle. Hun humper sig lyn hurtigt frem på numsen. Hun rejser sig og går lidt med os i hænderne. Hun har på grund af sin laryngomalacia hele tiden været sprogligt bagud, men nu i en alder af knap 11 måneder siger hun “mor” og “bøh” – de bliver så hurtigt store! I næste måned skal vi holde hendes første fødselsdag! Vi glæder os helt vildt!

 

Til mine trofaste læsere undskylder jeg mit fravær fra bloggen, jeg roder desværre med nogle tekniske problemer.

 

God dag derude ❤